פעילת האקלים השוודית גרטה טונברג שילבה הערב (ראשון) בדברים שנשאה בעצרת גדולה למען איכות הסביבה דברים נגד ישראל. טונברג אמרה בהפגנה כי "אין צדק אקלימי על אדמה כבושה". בתגובה לדברים התפרץ אל הבמה פעיל תומך ישראל וניסה לחטוף מידיה של טונברג את המיקרופון.
גרטה טונברג קראה בהפגנת אקלים באמסטרדם להקשיב לאלו שחווים דיכוי ולמי שנלחם למען חירות וצדק. אחד המפגינים קטע את נאומה ואמר: "באתי להפגנת אקלים ולא להבעת השקפה פוליטית" - לאחר מכן הוא הורחק מהבמה@itamargalit pic.twitter.com/00ERN4blfa
— כאן חדשות (@kann_news) November 12, 2023
"באתי להפגנת אקלים ולא להפגנה פוליטית", אמר אותו אדם. התפרצותו גררה קריאות בוז מהקהל והוא הורחק מהבמה. על אף התקרית, המשיכה טונברג ואמרה כי "כתנועה לצדק אקלים, יש להקשיב לקולות של מי שמדוכאים ושל מי שנלחמים למען חופש ולמען צדק. אחרת, לא יהיה צדק אקלימי מבלי סולידריות בין-לאומית". על פי ההערכות השתתפו בהפגנה כ-70 אלף מפגינים. רבים מהם נופפו בדגלי פלסטין. מלבד טונברג נאמו באירוע אישה מאפגניסטן ואישה פלסטינית, שדיברה אף היא בגנות ישראל.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
בחודש שעבר פרסמה טונברג פוסט בחשבון האינסטגרם שלה, בו נראתה אוחזת שלט שעליו הכיתוב "עמדו לצד עזה". מלבדה הופיעו בתמונה עוד שלוש צעירות, אחת מהן הניפה את דגל פלסטין. "היום אנו מציגים סולידריות עם פלסטין ועזה", כתבה בפוסט. "העולם צריך לדבר ולקרוא להפסקת אש מיידית, לצדק ולחופש לפלסטינים ולכל האזרחים שנפגעו".
Week 270. Today we strike in solidarity with Palestine and Gaza. The world needs to speak up and call for an immediate ceasefire, justice and freedom for Palestinians and all civilians affected.#FreePalestine #IStandWithPalestine #StandWithGaza #FridaysForFuture
— Greta Thunberg (@GretaThunberg) October 20, 2023
Thread🧵 pic.twitter.com/0hVtya0yWO