ראש הממשלה בנימין נתניהו דחה היום (רביעי) את הביקורת החריפה שמתח ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו על ישראל. "חמאס הוא שצריך לשאת באחריות על פשע מלחמה כפול - פגיעה מכוונת באזרחים, תוך כדי הסתתרות מאחורי אזרחים", כתב נתניהו.
קודם לכן אמר טרודו כי "הרג נשים, ילדים ותינוקות ברצועת עזה הנצורה חייב להסתיים", והפציר בממשלת ישראל לנהוג באיפוק מרבי. נתניהו הסביר בתגובה כי חמאס הוא שערף ראשים, שרף וטבח באזרחים בזוועות הקשות ביותר שנעשו כלפי יהודים מאז השואה.
"ישראל מספקת אזרחים במסדרונות הומניטריים בעזה ובאזורים בטוחים, חמאס מונע מהם לצאת באיומי אקדח. על כוחות הציוויליזציה לתמוך בישראל בהבסת הברבריות של חמאס", הוסיף נתניהו.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
ראש ממשלת קנדה הציג את דבריו במסיבת עיתונאים שם מסר ביקורת ראשונה שלו על ישראל מאז פרוץ המלחמה נגד חמאס לפני יותר מחודש. "קורא לממשלת ישראל לנהוג באיפוק מירבי. העולם צופה, בטלוויזיה, ברשתות החברתיות - אנחנו שומעים עדויות של רופאים, בני משפחה, ניצולים, ילדים שאיבדו את הוריהם", אמר טרודו.
עוד הוא הוסיף כי "העולם עד להרג הזה של נשים, של ילדים, של תינוקות. זה חייב להיפסק. כ-350 אזרחים קנדים, תושבי קבע ובני משפחה פונו מעזה". טרודו קרא להפסקה הומניטרית משמעותית בסכסוך. זאת כדי לאפשר שחרור של כל החטופים ומתן מספיק סיוע כדי לתת מענה לצרכים אזרחיים.
עוד בנושא
ביום שבת האחרון, בפסגת החירום הערבית-מוסלמית, מדינות העולם הערבי, כולל נשיא צרפת עמנואל מקרון, יצאו במתקפה נגד ישראל. הבולט בהם הוא יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בן שתקף והאשים את ישראל בביצוע פשעים נגד הפלסטינים.
"אנחנו עומדים בפני אסון הומניטרי שמעיד על כישלון מועצת הביטחון והקהילה הבינלאומית. יש לשים קץ להפרות הבוטות של ישראל לחוק הבינלאומי שמאיימות על הביטחון והיציבות העולמיים", אמר סלמאן. בנוסף, יורש העצר הדגיש שארצו מתנגדת לגירוש בכפייה של תושבי עזה.