התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבינלאומי, כרים קאן, ביקר היום (חמישי) בישראל לבקשתן של משפחות נפגעי מתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר וניצוליה. בציוץ של בית הדין הובהר כי הביקור אינו חקירתי, אלא מייצג הזדמנות להפגין סימפתיה לכל הקורבנות ולעורר דיאלוג.
קאן צפוי לבקר בהמשך גם ברמאללה ולהיפגש עם נציגים פלסטינים בכירים.
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש צייץ אתמול כי "ישנם מספר רב של דיווחים על אלימות מינית במהלך מעשי הטרור המתועבים של חמאס ב-7 באוקטובר שיש לחקור ולהעמיד לדין. יש לגנות אלימות על רקע מגדר. בכל עת. בכל מקום".
> אזרחים וחיילים: רשימת החטופים המלאה
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> איחוד משפחות: הפעימה השישית של שחרור החטופים
אמירתו של גוטרש הגיעה ברקע שורה של התחמקויות של בכירים באו"ם מהנושא, כולל ריאיון של שרה הנדריקס, יושבת ראש ארגון האו"ם לקידום והעצמת נשים שהתחמקה מגינוי חמאס במהלך ראיון ל-CNN.
השגריר גלעד ארדן אמר לכאן חדשות בתגובה כי "גם כעת מזכ"ל האו"ם מסרב לקבל את העדויות ואת קביעת הרשויות שחמאס ביצע פשעים מיניים מחרידים. הוא רק אומר שיש תיאורים רבים 'שצריכים להיחקר' ואין באמירתו הכרה בכך שמקרים מזעזעים אלו בוצעו על ידי מחבלי החמאס. הוא מפנה לאיזו חקירה של גורם לא ברור שספק רב אם תתבצע על ידי מישהו".