מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה הערב (שישי) בעד הפסקת אש מיידית בעזה, אך הצעת ההחלטה נפלה לאחר שארצות הברית הטילה וטו. 13 מתוך 15 המדינות החברות במועצת הביטחון הצביעו בעד ההחלטה על הפסקת האש. בריטניה נמנעה. סגן שגרירת ארה״ב באו"ם אמר כי "ההצעה שהוגשה היא מנותקת מהמציאות, ולא תוביל לשינויים מעשיים בשטח".
ההצעה שהועלתה בידי איחוד האמירויות קראה להפסקת אש מיידית, והביעה דאגה מהמצב ההומניטרי ברצועה. ההצעה הדגישה כי מדובר במצב קטסטרופלי שבקרוב יהיה בלתי הפיך והודיעה כי יש צורך בהגנה על האזרחים הפלסטינים והישראלים בהתאם לחוק ההומניטרי הבינלאומי. הצעת האמירויות הצטרפה למכתבו של מזכ״ל האום גוטרש שבו קרא להפסקת אש הומניטרית ולהפסקת סבלו של העם הפלסטיני, יחד עם קריאה לשחרורם ללא תנאי של החטופים המוחזקים בעזה.
מוקדם יותר בדיון במועצה אמר גוטרש כי "אף מקום בעזה אינו בטוח לאזרחים". לדברי גוטרש, "מערכות הבריאות בעזה קורסות ולאנשים אין אוכל". לדבריו, אין הצדקה למעשי החמאס ב-7 באוקטובר, אך מעשיו "לא מצדיקים את העונש הקולקטיבי כלפי העם הפלסטיני". הוא הוסיף כי "גם השימוש של חמאס בפלסטינים כמגן אנושי וירי הרקטות על ישראל לא פוטרים אותה מההפרות שהיא מבצעת".
> עקבו אחרי ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות - לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
> החטופים שעדיין בשבי חמאס: הרשימה המלאה
שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן ביקר בדבריו את החלטת מזכ"ל האו"ם להשתמש בסעיף 99 ולכנס את מועצת הביטחון בטענה שהמלחמה בישראל מהווה סכנה על הביטחון העולמי. "האם המלחמה באוקראינה והרג האזרחים בסוריה לא מהווים סכנה על הביטחון העולמי?", שאל ארדן. "ישראל הציבה לעצמה מטרה להשמיד את חמאס. אם זה לא יקרה - חמאס יתקוף את ישראל שוב ושוב. חמאס הוא האחראי לסבל של העם הפלסטיני, והפסקת אש משמעותה שהסבל של כולם יימשך".
השגריר ארדן אמר כי "חמאס מעוניין למקסם את מספר הקורבנות בקרב האזרחים ולגרום לאו"ם להפעיל לחץ על ישראל להפסקת אש, כדי לאפשר לו להמשיך בפעולות הטרור". לדבריו, "חמאס מפברק את מספר הקורבנות, שמתקבל כאן מבלי שנעשים מאמצים מטעם האו"ם לאמת את המספרים".