ארצות הברית ובריטניה בשיתוף אוסטרליה, בחריין, קנדה והולנד, תקפו בלילה (שישי) מטרות של המורדים החות'ים בתימן - תגובה ישירה להתקפותיהן נגד כלי שיט בים האדום. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי התקיפות נעשו באמצעות מטוסים, ספינות וצוללות. ערוץ אל ג'זירה דיווח כי הותקפו בין השאר, מחסני אמל"ח וטילים בליסטיים, כטב"מים ומסלולי המראה. החות'ים הודיעו כי "חמישה פעילים שלנו נהרגו ושישה נפצעו ב-73 תקיפות הלילה - הדבר לא יעבור בלי עונש".
> לכל העדכונים - עקבו אחר ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הודיע שארצות הברית לא תהסס להוציא לפועל צעדים נוספים, כדי להגן על אנשיה ועל הסחר החופשי. ראש הממשלה הבריטי רישי סונאק אמר כי "בריטניה תמיד תעמוד על חופש השיט ומעבר חופשי של סחר".
המתקפה החלה בשעה 01:40 בלילה, ובוצעה באמצעות שיגור של טילי טומהוק מספינות באזור, והן מהצוללת הגרעינית "פלורידה". לאחר התקיפה, הנשיא ביידן אמר כי היא בוצעה בהצלחה. "זהו מסר ברור לכך שארצות הברית ובנות בריתה לא יסבלו התקפות על אנשינו, ולא יאפשרו לשחקנים עוינים לשבש את חופש השיט וכי "לא נהסס להוציא לפועל צעדים נוספים כדי להגן על אנשינו, ועל הסחר החופשי במידת הצורך".
ב"סקיי ניוז" דיווחו כי הבריטים תקפו באמצעות ארבעה מטוסי טייפון, שנתמכים על ידי מטוס תדלוק - והפילו פצצות מונחות לייזר מסוג Paveway על שני מתקנים צבאיים, ששימשו את החות'ים לשיגור רחפנים וטילים בתקיפותיהם. על פי הדיווח, המטוסים הבריטים המריאו מבסיס אקרוטירי בקפריסין הנמצא דרומית ללימסול.
שר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין, אמר כי הפעולה "נועדה לשבש ולפגוע ביכולותיהם של החות'ים" לסכן יורדי ים, ולאיים על הסחר העולמי "באחד מדרכי המים הקריטיים בעולם". עוד אמר אוסטין כי "הפעולה הקואליציונית של היום, מעבירה מסר ברור לחות'ים שהם ישאו בעלויות נוספות אם לא יפסיקו את ההתקפות הלא חוקיות שלהם".
השר אוסטין סיכם ואמר כי "התקיפות היום כוונו לאתרים הקשורים לכלי הטיס הבלתי מאוישים של החות'ים, טיל בליסטי וטילי שיוט ויכולות מכ"ם חופי ומעקב אווירי. ארצות הברית שומרת על זכותה להגנה עצמית, ובמידת הצורך, ננקוט פעולות המשך כדי להגן על כוחותיה".
ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, אישר שחיל האוויר הבריטי ביצע את התקיפות נגד מתקנים צבאיים המשמשים את המורדים. "בריטניה תמיד תעמוד על חופש השיט ומעבר חופשי של סחר", אמר סונאק, שכינס את הקבינט כדי לעדכן את חברי הממשלה, הפרלמנט וראשי האופוזיציה לכך שבריטניה מצטרפת למתקפה.
עוד בנושא
בכיר בממשל האמריקני ציין כי "המטרות שנבחרו התמקדו ביכולות מכ"ם ובכטב"מים". גורם צבאי בכיר הוסיף כי "הפגיעה בחות'ים היא משמעותית". גורם בכיר בממשל שלל את טענות החות'ים כי ההתקפות שלהם קשורות למלחמה בעזה. "זה חסר בסיס ולא לגיטימי. הם טוענים שהם תוקפים ספינות קשורות לישראל – זה לא נכון", ציין הבכיר האמריקני.
בממשל ציינו כי איראן היא התומכת המרכזית של החות'ים והייתה מעורבת בסיוע ישיר להתקפות שלהם. הבכיר הוסיף כי ארה"ב "רואה באיראן אחראית". על תהליך קבלת ההחלטות אמר גורם בכיר בממשל כי "בתחילת השבוע הנשיא הורה לצוותו לפתח תוכניות לתקיפה, אבל תחילה לפרסם אזהרה. אז באה האזהרה של 13 המדינות. אחרי התקפה שלשום הוצגו בפני הנשיא אפשרויות פעולה ובסיומה הורה לשר ההגנה אוסטין לבצע את הפעולה".
בכיר במורדים החות'ים חזאם אל-אסד אמר לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד כי יגיבו על תקיפות ארצות הברית ובריטניה בתקיפות משלהם, וכי "האינטרסים הבריטים והאמריקנים" יהיו חלק מהתקיפה. עוד אמר כי "ארצות הברית הגדירה את התחלת המלחמה, אך לא תגדיר את הסוף".