קוריאה הצפונית, אחת המדינות המבודדות בעולם, נוהגת לערוך בחירות אחת ל-5 שנים לאסיפת העם העליונה, הגרסה של פיונגיאנג לפרלמנט. באספה 687 צירים ועל הנייר יש לה סמכויות רבות כולל האפשרות להדיח את המנהיג העליון קים ג'ונג און וליזום שינויים בחוקה. בפועל מדובר באסיפה המתכנסת כדי להריע למנהיג ולאשר פה אחד החלטות המתקבלות בצמרת המדינה.
אלא שהפעם, באופן חריג ביותר, קוריאה הצפונית נמנעת מלהודיע על תאריך הבחירות שאמורות להיערך השנה. הדבר יוצר גל שמעות בנוגע לסיבות לכך. עד כה נדחו הבחירות רק פעם אחת בלבד: בשל מותו של מייסד השושלת השולטת קים איל-סונג, סבו של השליט הנוכחי, נדחו הבחירות מ-1995 ל-1998.
אחת ההשערות היא שהבחירות נדחו בשל החרפת הרטוריקה של קים ג'ונג און כלפי השכנה קוריאה הדרומית. לפי טענה זו טרם הבחירות יש לגבש את השינויים בחוקה הנובעים מהכרזתו של קים לפיה אין עוד מה לדבר על איחוד קוריאה הדרומית וקוריאה הצפונית למדינה אחת וכי על פיונגיאנג להיות ערוכה למלחמה מיידית עם הדרום.
עוד בנושא
אחרים גורסים כי הדחייה במועד הבחירות נובעת מההחלטה של קים לאפשר לאזרחים להצביע נגד המועמדים המוצעים לבחירה לגופים שונים. עד כה שיעור ההצבעה בכל "מערכות הבחירות" שידעה קוריאה הצפונית התקרב ל-100% והמועמדים נבחרו למוסדות השונים ברוב של 100%.
מסיבה שאינה מובנת קים אפשר בשנה האחרונה לאזרחים להצביע נגד מועמדים והיו כאלו שמימשו זכות זו. כך למשל בבחירות למועצת עיר הבירה פיונגיאנג הצביעו 0.09% נגד המועמדים המוצעים. בבחירות למעוצות הערים האחרות הצביעו 0.13 אחוזים מהמצביעים נגד המועמדים ששמם עלה להצבעה. מדובר במהלך שאינו משפיע על ההחלטה הסופית אך הוא מנוגד לרוח שהייתה נהוגה משך שנים רבות במדינה המבודדת וכעת ההצבעה נגד מעוררת מתיחות בצמרת המדינה.
כל עוד מועד הבחירות החדש לא יוכרז, המצב בקוריאה הצפונית ימשיך לעורר דאגה מיוחדת אצל שכנותיה וגם בוושינגטון.