ראש ממשלת הודו עורר סערה: "אני שליח אלוהים"

ראש ממשלת הודו עורר סערה: "אני שליח אלוהים"
בעיצומן של הבחירות הכריז נרנדרה מודי: "אלוהים מנחה אותי" • ראש האופוזיציה: "אם אזרח מן השורה היה מתבטא כך הוא היה נלקח לפסיכיאטר"
מחבר אלכס נירנבורג מחבר אלכס נירנבורג
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום:

המערכת הפוליטית בהודו סוערת בימים האחרונים בעקבות הצהרה של ראש הממשלה, נרנדרה מודי, לפיה הוא "שליח אלוהים". מודי אמר את הדברים תוך שהוא מנסה לזכות בתקופת כהונה שלישית. הבחירות בהודו יצאו לדרך בסוף אפריל והתוצאות יוכרזו בעוד כשבוע וחצי, 4 ביולי. מודי השלים עד כה שתי כהונות ואם ינצח - יוכל להשלים 15 שנה בתפקיד ראש הממשלה.

במהלך ראיון עיתונאי התייחס מודי למעמדו ואמר: "אני משוכנע שאלוהים שלח אותי לכאן למטרה מסויימת. ברגע שמשימה זו תושלם – עבודתי תסתיים. לכן הקדשתי את עצמי באופן מלא לאלוהים".

ראש הממשלה מודי העומד בראש מפלגת BJP הוסיף: "אלוהים לא חושף בפניי את הקלפים. הוא רק מנחה אותי לעשות דברים. אין לי חיוג ישיר אליו כדי לשאול אותו מה המשימה הבאה שלי".

חבר הפרלמנט שאשי טארור שנחשב לאחד הפוליטיקאים הבולטים בהודו שיגר פנייה צינית לוועדת הבחירות בה תהה: "האם שליח אלוהים, שלא נולד באופן ביולוגי יכול להיבחר לראשות ממשלת הודו?". מנהיג האופוזיציה ראהול גנדי התייחס להצהרה של מודי וקבע: "שאם אזרח מן השורה היה משמיע הערה שכזו – הוא היה נלקח לפסיכיאטר".

הפופולריים