עליית הימין בצרפת: מרין לה פן שריינה את מקומה באסיפה הלאומית

עליית הימין בצרפת: לה פן שריינה את מקומה באסיפה הלאומית
בסיבוב הראשון כבר שריינו עצמם 76 צירים, מתוך 577 מושבים, לאחר שקיבלו יותר מ-50% מקולות הבוחרים • תיעוד מפריז: הפגנות נגד עליית הימין • ראש הממשלה: "הימין-הקיצוני מתדפק על שערי השלטון"
מחבר דב גיל-הר מחבר דב גיל-הר
Getting your Trinity Audio player ready...
מרין לה פן
. צילום: רויטרס

מנהיגת הימין בצרפת, מרין לה פן, שריינה מקומה באסיפה הלאומית בסיבוב הראשון של הבחירות במדינה. 76 צירים, מתוך 577 מושבים, שריינו מקומם לאחר שקיבלו יותר מ-50% מקולות הבוחרים, איש איש במחוז הבחירה שלו.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

האיחוד הלאומי של לה פן/ברדלה (RN) ובעלי בריתה השיגו 33.14% מהקולות, ועל פי התוצאות הסופיות שפרסם הלילה (שני) משרד הפנים הכניסו 39 צירים בסיבוב הראשון, ובהם מרין לה פן במחוז הבחירה שלה. החזית העממית של השמאל, ה-NFP הגיעה למקום השני עם 27.98% מהקולות והכניסה כבר 32 צירים לאסיפה הלאומית.

אנסמבל המרכז (המועמדים של עמנואל מקרון) ובני בריתה, שהגיעו שלישים עם 20.76% מקולות הבוחרים שריינו שני מושבים בלבד, אחריהם הרפובליקנים (6.56% מהקולות, ציר אחד נבחר) ואנשי הימין השונים (3.67%, שניים נבחרו).

לסיבוב השני בראשון הבא, במחוזות בהם לא היה רוב מוחלט לאיש מהמועמדים, יעלה כל מי שזכה ל-12.5% לפחות מקולות הנבחרים הרשומים במחוז. מקים הממשלה הבאה יהיה מי שיזכה לאמון של לפחות 288 מתוך 577 חברי האסיפה הלאומית.

ראש הממשלה הצרפתי, גבריאל אטאל, הגיב לתוצאות הסיבוב הראשון: "הלקח מהערב הוא כי הימין הקיצוני מתדפק על שערי השלטון. נפעל לוודא כי 'האיחוד הלאומי' לא ייהנה מרוב מוחלט. אל ילך ולו קול אחד לאיחוד הלאומי".

עימותים נרשמו הלילה בפריז בין מפגינים נגד עליית הימין במדינה לבין המשטרה. המפגינים גרמו נזק לחנויות וחלונות ראווה.

שיטת הבחירות בצרפת היא רובית בשני סיבובים, בה בכל אחד מ–577 מחוזות הבחירה ישנם כמה מתמודדים. מועמד יכול להיבחר בסיבוב הראשון אם זכה ברוב מוחלט במחוז הבחירה שלו, אולם מדובר במצב נדיר ובדרך כלל הולכים לסיבוב שני שבו משתתפים כל המועמדים שקיבלו לפחות 12.5% מקולות הבוחרים. בסיבוב השני מנצח המועמד שקיבל את רוב הקולות.

 

הפופולריים