פגישתו הצפויה של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן עם ראש הממשלה בנימין נתניהו עשויה להידחות. זאת לאחר שהבית הלבן הודיע היום (חמישי) על כך שהנשיא נדבק בקורונה. כמו כן, מתגברות הקולות בקרב הדמוקרטים שקראו לביידן לשקול את המשך מרוצו לנשיאות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
ברשת CNN דווח שביידן קיים שיחה בסוף השבוע עם חברי הקונגרס, שהביעו חשש מהמרץ והחוזק של הנשיא. ביידן הטיח: "לא רוצה לשמוע את כל הזבל הזה". עם זאת, חברי הקונגרס אמרו: "חוששים שזה פוגע במעמד הבינלאומי שלנו".
ברשת ABC דווח שמנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט צ'אק שומר, הציע לביידן שעדיף לו לפרוש מהמרוץ. מהבית הלבן נמסר בתגובה: "ביידן אמר לצ'אק וגם למנהיג המיעוט בבית הנבחרים האקים ג'פריז, כי הוא המועמד הדמוקרטי וינהיג את המפלגה לניצחון".
לפי גורמים דמוקרטים שמעורים בשיחות פרטיות שקיים ביידן, הוא הפך לקשוב יותר בכל הנוגע לשמיעת הטיעונים שעליו לפרוש מהמרוץ. אחד הגורמים הדגיש שביידן לא הראה אינדיקציות לכך שהוא משנה את דעתו בנוגע להישארותו במרוץ, אך הוא היה מוכן להקשיב לנתוני סקרים שהוצגו בפניו.
בחודש שעבר, יו"ר בית הנבחרים לשעבר, ננסי פלוסי, שוחחה עם ביידן ואמרה לו שנתוני הסקרים מצביעים על כך שהוא לא יוכל להביס את המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ, והוא עלול להרוס את סיכוי המפלגה הדמוקרטית לזכות בבחירות. ביידן מצידו נשען על סקר שמצביע על הובלתו, מה שלא ריצה את פלוסי שביקשה לצרף לשיחה את אחד מיועציו.
בהקשר למצבו הרפואי של ביידן לאחר שנבדק בקורונה, דוברת הבית הלבן מסרה שהנשיא מחוסן, ותסמיניו מתונים. רופאו מסר כי הוא החל לקבל טיפול בתרופה פקסלוֹביד. עקב מחלתו ביטל ביידן נאום מתוכנן בכינוס בלאס וגאס ויצא לביתו. ביידן כתב ברשת החברתית X: "חש בטוב, בעודי נמצא בבידוד ומתאושש אמשיך לעבוד למען העם אמריקני".
