דיווח

בבית הלבן דנו בהטלת סנקציות על סמוטריץ' ובן גביר

בבית הלבן דנו בהטלת סנקציות על סמוטריץ' ובן גביר
ראש הממשלה נתניהו צפוי להיפגש השבוע עם הנשיא ביידן בארצות הברית
מחבר יואב זהבי מחבר יואב זהבי
Getting your Trinity Audio player ready...
סמוטריץ' ובן גביר
סמוטריץ' ובן גביר צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

כלי תקשורת בארצות הברית דיווחו היום (שבת) מפי שלושה גורמים רשמיים, כי בבית הלבן דנו בנושא הטלת סנקציות על השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ'. זאת, בתגובה להתדרדרות במצב הביטחוני ביהודה ושומרון. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

פרסום זה מגיע ברקע פגישתם הצפויה של ראש הממשלה, בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן בעוד יומיים.

ביום רביעי, משרד החוץ האמריקני הודיע על הטלת סנקציות על אלאור אזריה ומשפחתו. בהודעה נכתב: "היום הטילה המחלקה הגבלות על ויזה על אנשים שערערו את השלום, הביטחון או היציבות בגדה המערבית. אנו ממשיכים להשתמש בכל הרשויות הזמינות נגד מבצעי אלימות בגדה המערבית".

בנוסף, משרד החוץ האמריקני הטיל הגבלות ויזה על קבוצה נוספת של אנשים שהיו מעורבים או תרמו משמעותית לערעור השלום, הביטחון או היציבות ביהודה ושומרון. הגבלות אלו יחולו על מי שהשתמשו באלימות נגד אנשים או רכוש, או הגבילו שלא כדין את גישת האזרחים לשירותים ומצרכים חיוניים, כולל גישה למזון, מים, חשמל או אספקה רפואית.

הפופולריים