ראש ממשלת שוודיה אולף קריסטרסון קרא היום (שני) לאיחוד האירופי להגדיר את משמרות המהפכה האסלאמית של איראן (IRGC) כארגון טרור.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
"אנחנו רוצים ששוודיה תתיייחס ברצינות, לצד שאר מדינות האיחוד האירופי, לקשר הבעייתי להפליא בין משמרות המהפכה, התפקיד ההרסני שלהן באזור, אבל גם לפעולות ההסלמה שלהן סביב מדינות אירופה שונות, ששוודיה היא אחת מהן", אמר קריסטרסון.
"התוצאה ההגיונית היחידה היא שנקבל סיווג טרור משותף, כדי שנוכל לפעול בצורה משמעותית יותר מהסנקציות שכבר קיימות", הוסיף.
בחודשים האחרונים הפעילה איראן שלוחות של גורמים עברייניים כדי לבצע פעולות ירי וחבלה כלפי השגרירות הישראלית בשטוקהולם. היו מקרי ירי באזור השגרירות ואף השלכת רימונים מידי יחידים, בני נוער בדרך כלל, שעל פי שירותי הביטחון השוודיים הופעלו מרחוק בידי איראן. כעת באה הקריאה של קריסטרסון להשתמש במקרים האלה כדי להגדיר את משמרות המהפכה ארגון טרור.
בימים חמישי ושישי בשבוע הבא תתקיים פגישה של המועצה האירופית, בה מנהיגי המדינות החברות יחליטו על הכיוון המדיני של האיחוד האירופי ועל סדרי העדיפויות. המצב במזרח התיכון נמצא בראש סדר היום. קריסטרסון צפוי להעלות את הנושא בישיבת המועצה האירופית.