העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח היום (שני) כי גורמי ביטחון מערביים מאמינים ששני מטעני נפץ שנשלחו באמצעות חברת המשלוחים DHL היו חלק ממבצע חשאי רוסי שמטרתו הייתה לגרום להתלקחויות על מטוסי מטען או מטוסי נוסעים שעשו את דרכם לארצות הברית ולקנדה. זאת, בזמן שמוסקבה עוסקת בקמפיין חבלה נגד וושינגטון ובנות בריתה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
המטענים התלקחו במרכזים לוגיסטיים של DHL בלייפנציג שבגרמניה ובבירמינגהם שבבריטניה, ומאז הפיצוצים נפתח מרוץ רב-לאומי למציאת האחראים.
לפי גורמי ביטחון רשמיים שצוטטו בעיתון, חוקרים וסוכנויות ביון באירופה הבינו כיצד נוצרו המכשירים - מעסים חשמליים שהושתל בהם חומר דליק מבוסס מגנזיום - והגיעו למסקנה כי מדובר בחלק ממזימה רוסית רחבה יותר.
עוד אמרו הגורמים כי נראה שהמכשירים, שנשלחו לבריטניה מליטא, היוו ניסוי במטרה להבין איך להביא מכשירי נפץ מסוג זה למטוסים בדרכם לצפון אמריקה.
במשרד התובע הלאומי של פולין אמרו כי ארבעה אנשים נעצרו בחשד שהיו מעורבים בשילוח המטענים, וכי הם נאשמים בחבלה או בפעילות טרור בשם סוכנות ביון זרה. פולין פועלת יחד עם מדינות נוספות כדי למצוא שני חשודים נוספים לפחות.
דובר הקרמלין אמר בתגובה לפרסום: "מעולם לא שמענו האשמה רשמית לגבי מעורבות רוסית". לדבריו, "אלה רמיזות בלתי מבוססות".