נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ מנסה להביא להשהיית מתן גזר הדין בפרשת תשלום דמי השתיקה על ידי עתירה לבית המשפט העליון - כך דווח היום (רביעי) ברויטרס. זאת, לאחר שבקשתו להשהות או לבטל את הקראת גזר הדין, שאמור להינתן מחרתיים, כבר נדחתה בערכאות השונות בניו יורק.
בעקבות הרשעת טראמפ במאי האחרון, שהייתה הפעם הראשונה שנשיא אמריקני הורשע במשפט פלילי, השופט המנהל את עניינו הודיע שיקיים בשישי הקרוב את מעמד הקראת גזר הדין, בנוכחותו של הנשיא הנבחר. עם זאת, השופט רמז שלא ישית עליו עונש מאסר בפועל או קנס.
העתירות והערעורים מכיוון עורכי דינו של טראמפ מתבססים על הטענה לפיה הוא זכאי לחסינות נשיאותית מפני העמדה לדין. טענה זאת זכתה לגיבוי מבית המשפט העליון בפסק דין, שאנשיו פרסמו לפני מספר חודשים.
טראמפ הורשע במאי שעבר ב-34 סעיפים של רישום כוזב במסמכי תאגיד, רישום שנועד להסוות תשלום דמי שתיקה לכוכבת הפורנו סטורמי דניאלס בזמן קמפיין הבחירות של טראמפ ב-2016, ולהסתיר את העובדה שהשניים ניהלו רומן. טראמפ כפר בהאשמות ובהרשעה, וטען שלא עשה דבר לא ראוי.
