בית המשפט העליון בארצות הברית דחה היום (שישי) את הערעור של טיקטוק על סגירתה - ושלל את הטענה שהמהלך פוגע בחופש הדיבור שמוגן על ידי החוקה.
בעקבות כך, ייתכן והאיסור על השימוש ברשת החברתית ייכנס לתוקף במדינה כבר ביום ראשון. לפי דיווחים בארצות הברית, הנשיא הנבחר דונלד טראמפ עשוי לנסות לדחות או לבטל בצו נשיאותי את ההחלטה.
לאחר החלטת בית המשפט העליון, הבית הלבן הודיע בהצהרה כי על הרשת החברתית טיקטוק להמשיך לפעול בארצות הברית - אך בבעלות אמריקנית, או כזו שתפתור את החששות הנוגעות לביטחון הלאומי שהועלו בקונגרס. לפי ההצהרה, זו תהיה האחריות של הממשל הבא לאכוף את איסור השימוש באפליקציה במדינה.
הנשיא הנבחר טראמפ אמר כי ההחלטה בנוגע לסגירת טיקטוק תלויה בו, אך סירב עד כה להגיד כיצד יפעל. טראמפ ציין כי בפגישתו עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, השניים דיברו על טיקטוק.
לפני יומיים פורסם בחברת התקשורת "The Information" כי היישומון הפופולרי יפסיק את פעילותו באופן מיידי, לאחר שהאיסור הפדרלי ייכנס לתוקפו, ויותר מ-100 מיליון משתמשים אמריקנים יופנו לאתר ובו מידע על איסור השימוש באפליקציה.
האפליקציה הסינית הגיעה השבוע למקום הראשון בחנות ההורדות של אפל בארצות הברית. ליישומון יש כ-300 מיליון משתמשים, רובם ממדינות דוברות מנדרינית, משמע מסין ומטייוואן. הטייוואנים כבר הבינו את הסכנה בשימוש ביישומון "Red Note", לאחר שנאסר על ידי פקידי ממשל במדינה להוריד את האפליקציה, מהחשש לריגול סיני.
לפני כשלושה שבועות למועד ההפסקה המסתמנת של טיקטוק, טראמפ פנה לבית המשפט העליון בבקשה לדחות את מועד השהיית האפליקציה, לאחר השבעתו. בקשתו של טראמפ נומקה על ידו, בין היתר, באמצעות הטענה לפיה ברצונו למצוא "פתרון פוליטי" לנושא.