אחרי שנחסמה לשימוש: הרשת החברתית "טיקטוק" חזרה לפעול בארה"ב

אחרי שנחסמה לשימוש: "טיקטוק" חזרה לפעול בארה"ב
הנשיא הנכנס טראמפ אמר כי הוא יעכב את האיסור על השימוש באפליקציה, לאחר שהאפליקציה נחסמה בארה"ב ומשתמשים לא יכלו להיכנס אליה ולאתר האינטרנט שלה
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
טיקטוק נסגרה בארצות הברית
טיקטוק נסגרה בארצות הברית צילום: Jeff Chiu, AP

הרשת החברתית "טיקטוק" חזרה לפעול הערב (ראשון) בארה"ב, לאחר שהנשיא הנכנס טראמפ אמר כי הוא יעכב את האיסור על השימוש באפליקציה. זאת לאחר שהאפליקציה נחסמה בארה"ב ומשתמשים לא יכלו להיכנס אליה ולאתר האינטרנט שלה.

האיסור הרשמי במדינה על שימוש ביישומון נכנס היום לתוקפו, ולמשך כמה שעות המשתמשים לא יכלו לגלול באתר האינטרנט או באפליקציה של הרשת הפופולרית. כמו כן, טיקטוק לא הופיעה יותר בחנויות האפליקציות.

ההודעה שראו גולשות וגולשי טיקטוק בארה"ב

האיסור הגיע לאחר שחברת האם של טיקטוק לא מכרה את אחזקותיה במדינה. בימים האחרונים דווח כי יש ניסיונות למיזוג פעילות טיקטוק בארצות הברית עם חברה אמריקנית, וגם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ אמר שככל הנראה יחתום על צו נשיאותי - שיאפשר לטיקטוק ארכה שתאפשר לה לפעול עד שיוסדר מעמדה.

בהודעה אחרת שהופיעה לגולשים בטיקטוק נכתב, "אנחנו ברי מזל בכך שהנשיא הנבחר טראמפ רמז לכך שיעבוד על פתרון באשר למצב הרשת".

בטיקטוק מקווים שטראמפ יתקן את המצב

לפני יומיים דחה בית המשפט העליון בארצות הברית את הערעור של טיקטוק על סגירתה - ושלל את הטענה שהמהלך פוגע בחופש הדיבור שמוגן על ידי החוקה. 

לאחר החלטת בית המשפט העליון, הבית הלבן הודיע בהצהרה כי על הרשת החברתית טיקטוק להמשיך לפעול בארצות הברית - אך בבעלות אמריקנית, או כזו שתפתור את החששות הנוגעות לביטחון הלאומי שהועלו בקונגרס. לפי ההצהרה, זו תהיה האחריות של הממשל הבא לאכוף את איסור השימוש באפליקציה במדינה.

האזינו לפרק בהסכת "עוד יום"

בתחילת החודש בית המשפט העליון בארצות הברית פסק כי על טיקטוק להימכר לבעלים שאינם סינים עד 19 בינואר, אחרת פעילותה תיאסר במדינה. החלטת בית המשפט התבססה על חוק "הגנת הציבור מיישויות יריבות זרות" שעבר בקונגרס האמריקני לפני כחצי שנה. טיקטוק אף הגישה ערעור על ההחלטה לפני כשבועיים, אולם זה נדחה. 

לפני כחצי שנה העבירו בקונגרס והסנאט האמריקניים חוק ל"הגנת הציבור מיישויות יריבות זרות", שאוסר על פעילות טיקטוק בארצות הברית אלא אם תימכר לחברה שאינה בבעלות סינית. על החוק חתם גם הנשיא ג'ו ביידן.

הפופולריים