חשש מהתעצמות דאעש: ארה"ב שיתפה מודיעין עם ההנהגה החדשה בסוריה

חשש מדאעש: ארה"ב שיתפה מודיעין עם ההנהגה החדשה בסוריה
ההתקשרות האמריקנים-סורית התבצעה סמוך לנפילת משטר אסד. האמריקנים סייעו למשטר החדש בסוריה לסכל פיגוע טרור באתר מוסלמי שיעי בפרברי דמשק
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
אחמד א-שרע, אל ג'ולאני
אחמד א-שרע, אל ג'ולאני צילום: AP

ארצות הברית משתפת מידע מודיעיני סודי עם מנהיגיה החדשים של סוריה, שחלקם, בהם מנהיג המדינה החדש אחמד א-שרע, השתייכו לארגון הייאת תחריר א-שאם שמוגדר על ידי האמריקנים כארגון טרור זה זמן רב. כך פורסם הערב (שישי) בעיתון "הוושינגטון פוסט" מפי גורמים רשמיים. 

שיתוף הפעולה האמריקני-סורי מתרחש על רקע החשש של ארצות הברית מהתעצמות מחודשת של דאעש בסוריה. לאחרונה השלטון החדש הודיע כי סיכל מתקפת טרור של דאעש באתר הקדוש לשיעים א-סיידה זיינב בחלק הדרומי של דמשק. כחלק מכך, הגורמים סיפרו לוושינגטון פוסט כי מוקדם יותר החודש המודיעין האמריקני סייע לסכל פיגוע שתכנן דאעש במסגד שיעי בפרברי הבירה. עם זאת, ב-CIA האמריקני סירבו להתייחס לכך.

מחבלי דאעש (צילום: AP)

למעשה, האמריקנים התקשרו עם ההנהגה הסורית החדשה כשבועיים לאחר נפילת משטר הנשיא הקודם באשר אסד, זאת באופן ישיר ולא באמצעות גורמי ביניים מתווכים. גורם רשמי לשעבר אף הוסיף כי האמריקנים נקטו בעבר בפרקטיקה דומה במקומות שונים בעולם - בשנה שעברה ארצות הברית התריעה בפני רוסיה ואיראן מפני מתקפות טרור בשנה שעברה.

אותו גורם הדגיש כי לאמריקנים יש חובה ואחריות להזהיר ולשתף מודיעין, גם במידה שהאינטרס של אצרות הברית ושל הארגונים או המדינות אינם חופפים באופן משולם.

הפופולריים