מדינות ה-G7 גינו את חמאס וקראו לשחרור החטופים

מדינות ה-G7 גינו את חמאס וקראו לשחרור החטופים
שרי החוץ של הארגון פרסמו הצהרה בה דובר על מציאת אופק פוליטי עבור העם הפלסטיני - אך בלי לציין הקמת מדינה פלסטינית
מחבר ישי בר יוסף מחבר ישי בר יוסף
Getting your Trinity Audio player ready...
Olivier Douliery, AP
צילום: Olivier Douliery, AP

שרי החוץ של מדינות ה-G7 קראו היום (שישי) לשחרור כל החטופים ושרידיהם שמוחזקים על ידי חמאס בעזה, והדגישו מחדש את התמיכה שלהם בחידוש זרימת הסיוע לעזה באין מפריע יחד עם הפסקת אש קבועה.

בהצהרה המדינות לא קראו להקמת מדינה פלסטינית, אלא לאופק פוליטי עבור העם הפלסטיני, אשר יושג באמצעות משא ומתן לסיום הסכסכוך הישראלי-פלסטיני ופתרון שיכבד את הצדדים הלגיטימים והשאיפות של שני הצדדים ליציבות ושגשוג.

הפגנה לשחרור חטופים

"ציינו את דאגתנו הרצינית ביחס למתח הגובר והאיבה בגדה המערבית וקריאות לרגיעה", הוסיפו השרים, שציינו כי הם מכבדים את זכותה של ישראל להגנה עצמית בהתאם לחוק הבין לאומי. המדינות בנוסף גינו את חמאס על התקפות הטרור הברוטליות ב-7 באוקטובר, על הפגיעה בחטופים בזמן השבי, ועל טקסי השחרור שבוצעו.

"חזרנו על כך שלחמאס לא יוכל להיות תפקיד בעזה בעתיד, ועליה לעולם לא להוות שוב איום על ישראל", מסרו נגיצי המדינות. השרים ציינו כי הם מוכנים להתדיין עם השותפות הערביות ביחס להצעותיהם על בניית עזה מחדש יחד עם שלום מתמשך בין הישראלים והפלסטינים.

תמיכה באוקראינה ותושבי לבנון וסוריה: הצהרת מדינות ה-G7

שרי החוץ של מדינות ה-G7 הדגישו מחדש את התמיכה הבלתי מעורערת שלהם באוקראינה, הגנה על השלמות הטריטוריאלית, זכות הקיום, החירות, הריבונות והעצמאות של המדינה. השרים בירכו על המאמצים להגיע להפסקת אש ובייחוד על הפגישה ב-11 במרץ בין ארצות הברית ואוקראינה בערב הסעודית.

המדינות, ביניהן ארצות הברית, קראו לרוסיה להסכים להפסקת אש בתנאים שווים ולאכוף אותה במלואה. עוד נכתב, כי השרים שוחחו על גביית מחירים ממוסקבה במקרה ולא תוסכם עסקה עם אוקראינה, בין היתר דרך עיצומים נוספים וסיוע לאוקראינה.

השרים כתבו כי במהלך הכינוס בקוויבק, הם גינו את הסיוע הצבאי שניתן לרוסיה על ידי איראן, צפ"ק וסין, וחזרו על כוונתם להמשיך לפעול נגד מדינות אלו.

השרים בנוסף הביעו תמיכה בעם הלבנוני ובעם הסורי וחזרו את החשיבות שבשלמות הטריטוריאלית של המדינות. הם גינו את ההסלמה האחרונה באזורי החוף הסוריים וקראו להגנת התושבים ולכך שמבצעי הטבח יתנו דין וחשבון.

המדינות הדגישו כי איראן היא המקור העיקרי לאי היציבות האזורית, וכי אסור לתת לה לפתח ולהשיג נשק גרעיני. "הדגשנו שאיראן חייבת לשנות מסלול, להביא להרגיעה ולבחור בדיפלומטיה. הדגשנו את האיום של איראן בעיכובים שרירותיים ונסיונות חיסול של זרים ככלי כפייה", כתבו.

הפופולריים