המאבק של ארדואן באיש האופוזיציה מסלים: ראש עיריית איסטנבול אקרם אימאמאולו נעצר היום (רביעי), מבלי שסופקה סיבה ברורה מדוע. מעצרו של אימאמאולו מגיע יממה לאחר שאוניברסיטת איסטנבול שללה ממנו את התואר האקדמי, שמהווה דרישת סף לריצה לנשיאות טורקיה.
בנוסף לאימאמאולו, שללה האוניברסיטה הטורקית את תאריהם של כמעט 40 בני אדם, כאשר הנימוק שניתן לכך היה "אי סדרים מנהלתיים". אימאמאולו מכהן כפוליטיקאי מטעם מפלגת האופוזיציה הראשית, ועצם ביטול התואר שלו מונע ממנו לרוץ לנשיאות טורקיה ולהוות יריב לארדואן בבחירות. הוא ואנשיו דחו הטענות לאי-סדרים סביב התואר האקדמי שלו.
על פי דיווחים בטורקיה, אחד הנימוקים שסופקו למעצרו של אימאמאולו הוא חשד לכך ששימש מנהיג ארגון פשע, לקח שוחד וכן סייע לארגון טרור. שעות לאחר מעצרו, השלטונות בטורקיה החלו להגביל גישה לרשתות חברתיות במדינה, בהן - רשת X, אינסטגרם, יוטיוב וטיקטוק.
אימאמאולו בן ה-53 הוא איש המפלגה הכמאליסטית (CHP), אשר היה מנוע מלהתמודד לנשיאות טורקיה בבחירות האחרונות, בשל הליכים משפטיים נגדו. לפי הטענה מכיוון אנשי ה-CHP, ההליכים היו מונעים פוליטית מאחר שהנשיא ארדואן רואה בו איום על שלטונו.
