הנזקים שנגרמו בתקיפה הישראלית על שדה התעופה בצנעא מוערכים בסכום של 500 מיליון דולר. כך עולה מהודעה שפרסמה היום (רביעי) הנהלת שדה התעופה.
ביום שאחרי התקיפה הישראלית – תיעוד הנזקים הכבדים בשדה התעופה בצנעא@kaisos1987 pic.twitter.com/gwQQmhupS6
— כאן חדשות (@kann_news) May 7, 2025
התקיפה הישראלית על שדה התעופה של בירת תימן התרחשה אתמול בשעות הצהריים. על פי הודעת צה"ל ישראל תקפה תשתיות של המורדים החות'ים בשדה התעופה הבינלאומי של צנעא.
התקיפות הביאו להשבתתו המלאה של שדה התעופה - והיו חלק מהתגובה הישראלית על פגיעת הטיל החות'י שפגע שלשום בשטח נמל התעופה בן גוריון.
זו הפעם השביעית בה ישראל תקפה בתימן מאז תחילת המלחמה, והיום השני ברציפות בו ישראל תוקפת בה - לאחר התקיפות ביום שני בערב באזור נמל חודיידה. בצה"ל הודיעו כי שם המבצע הוא "עמידת ראש". החשמל נפל ברוב אזורי צנעא בעקבות התקיפות.
עוד בנושא