שורד השבי ג'ימי גאלינור פאצ'קו, אזרח תאילנדי שנחטף מקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר ושוחרר אחרי 49 ימים בעסקה, ואשתו קלאריס הביאו לעולם בת והחליטו להעניק לה את השם ישראלה. מנהלת החטופים, השבים והנעדרים במשרד ראש הממשלה בירכה את המשפחה היום (שלישי) על הולדת התינוקת.

ג'ימי שוחרר יחד עם אזרחים תאילנדים נוספים שנחטפו מעוטף עזה בעסקת החטופים הראשונה. הוא היה מטפלו הסיעודי של אמיתי בן צבי, תושב הקיבוץ שנרצח ה-7 באוקטובר. "אבא שלי אמר לו לך להציל את עצמך והוא סירב", כך סיפר אבישי, בנו של אמיתי לאחר שחרורו בנובמבר 2023. ג'ימי טיפל באמיתי במשך ארבע שנים: "הרגשנו ממש קרובים אליו", אמר אבישי.
ג'ימי ואזרחים תאילנדים נוספים שהיו בשבי ב-49 הימים הראשונים סיפרו על תנאים קשים. "רובם איבדו אחוז ניכר ממשקלם, אחד מהם שהיה לבד בשבי איבד 27% (ממשקל גופו)", סיפרו ד"ר רונית זיידנשטיין, מנהלת המחלקה הפנימית בבית החולים וד"ר רונית קורן, סגנית מנהלת מחלקה פנימית. "הם היו שרויים בתנאים מאד קשים, הם איבדו משקל ומסת שריר. הם קיבלו פעם ביום קצת אורז ולחם ומים מלוחים לשתיה בצורה מדודה. חלק מהם גם לא קיבלו את זה, שלא לדבר על סבון שהם לא ראו".
ארבעה אזרחים זרים עוד מצויים בשבי חמאס עד היום, 662 ימים מאז שנחטפו: סודתיסאק רינתלאקתאילנד וסונטאיה אוקארסרי, שנרצחו ב-7 באוקטובר וגופותיהם נחטפו לעזה מאזור קיבוץ בארי, הם אזרחי תאילנד. ביפין ג'ושי, בן 24 מנפאל, נחטף מקיבוץ עלומים ואות החיים האחרון שהתקבל ממנו היה מתוך תיעוד בבית החולים שיפא בעזה בתחילת המלחמה. ג'ושוע לואיטו מולל, אזרח טנזניה בן 21, נרצח ב-7 באוקטובר בקיבוץ נחל עוז וגופתו נלקחה לעזה.
