אדם שטוען שהוא נציג השודדים מהלובר ומחזיק בנזר הפנינים והיהלומים של הקיסרית אנז'י התכתב עם חברת CGI Group הישראלית שמעורבת בחקירה, הערב (שבת) בתוכנית "שבע עם איילה חסון", חשפנו את ההתכתבויות מהצ'אט הסודי.
הצ'אט בין "נציג השודדים" מהלובר לחברת הישראלית - והתמונה המסתורית של אחד הכתרים #שבע עם @AyalaHasson pic.twitter.com/tyN5hanPSR
— כאן חדשות (@kann_news) November 22, 2025
השיחה הזו מתנהלת ב-Darknet - רשת אינטרנט נפרדת שניתן לגשת אליה באמצעות תוכנות ודפדפנים יעודיים. חלקים מהשיחה כבר פורסמו בכלי תקשורת שונים, אך הערב חשפנו לראשונה את התמונה ששלח מי שמזדהה כנציג השודדים לחברת CGI group.
במבט ראשון אפשר להעריך שמדובר בתמונה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית - ובכל זאת מנכ"ל CGI group, צביקה נווה, ואנשי המקצוע בחברה סבורים שמדובר בתיעוד אותנטי ושאכן הם שוחחו עם גורם שמחזיק בכתר.
הקשר בין CGI group לאותו גורם החל בהודעה למייל הראשי של החברה, ומשם לצ'אט הסודי, אלו הם עיקרי ההתכתבות בין הצדדים:
"נציג השודדים": :אתם CGI group נכון? שמעתי שאנשים שלכם היו מאחורי ההשבה בדרזדן. יש לנו משהו דומה - אחד התכשיטים החסרים מהלובר. הוכחה אמיתית. אתם בעניין?"
נציג CGI group: "ייתכן שכן - תלוי בהוכחה".
"נציג השודדים": "אני מחזיק באחד התכשיטים החסרים"
נציג CGI group: "קיבלנו את הקובץ המצורף ואת חותמת הזמן שלו. שיהיה ברור, CGI לא רוכשת פריטים גנובים. אנחנו תומכים בהשבה חוקית ומפוקחת. אם הפריט הזה קיים ואתה מחפש פתרון בטוח, אנחנו נוכל לעזור".
"נציג השודדים": "קראתי את הכתבה בבילד, נראה שהצרפתים עדיין משחקים מלוכלך. אנחנו נותנים לכם הזדמנות אחת נוספת להוכיח שאתם רציניים. הערוץ יישאר פתוח ל-48 שעות. לאחר מכן זה נגמר".
נציג CGI group: "אנחנו מדברים רק על 'מסירה חלקה' - בלי פוליטיקה ובלי אגו".
"נציג השודדים": "כולם מדברים שהכל יהיה חלק, אבל אף אחד לא מתנהג ככה. אנחנו לא סומכים על מתווכים - הם עובדים עבור מי שמשלם יותר".
נציג CGI group: "העברנו את הבקשה שלכם לאנשי הקשר הצרפתים הרלוונטים".
"נציג השודדים": "תעדכן את הצרפתים - זו הדרך היחידה להחזיר את התכשיטים. אחרת אמשיך בקשר עם גורמים באסיה ובדובאי. הזמן אוזל - לא תהיה עוד הזדמנות".
על ההתכתבות עם "נציג השודדים", סיפר נווה: "אנחנו מנהלים סיג ושיח, הוא סיפר מה הוא מבקש ואמר שחלק מהיצירות נמצאות אצלו, והוא רוצה עבור הכתר של הקיסרית אז'ני - 8 מיליון יורו במטבע דיגיטלי בשם 'מונרו'".
"ביקשנו הוכחה סבירות גבוהה שהוא מחזיק בלפחות חלק מהיצירות. הוא העביר לנו תמונה של הכתר, עם חותמת זמן. זו הייתה הפעם הראשונה שיש איזושהי הוכחה שחלק מהיצירות נמצאות אצלו. שאלנו אותו איפה הוא רוצה לבצע את ההחלפה והוא השיב שבאזור סלובקיה. העברנו את הפרטים לגורמים הרלוונטים, לצערי משחקי אגו בצרפת מנעו מאיתנו להתקדם והקשר באותה נקודת זמן נקטע".
על מה שהתרחש בתחילת החקירה, אומר נווה: "מהר מאוד הבנו שמספר עובדים במוזיאון העבירו מידע לגורמים מחוץ למוזיאון - ובידינו ראיות פורנזיות דיגטליות המצביעות על לפחות אחד החשודים שהעביר מידע לגורמים מחוץ למוזיאון. העברנו את המידע לגורמים הרלוונטים בצרפת - ולימים אותו עובד שהצבענו עליו נעצר כחשוד בשוד".
עד כה, חודש אחרי השוד בשווי יותר מ-100 מיליון דולר, לא הוחזרו אף תכשיט שנגנב, מלבד כתר אחד שנפל כשהשודדים נמלטו, ובהמשך אותר ושופץ. כמה חשודים אף נעצרו, חלקם שוחררו - ולפחות נגד ארבעה הוגשו כתבי אישום.
נדגיש שמי ששכרה את שירותיהם של CGI group, שנשיאה הוא יעקב פרי, היא חברה אחרת שקשורה למוזיאון הלובר, אך לא הלובר עצמו - שמכחיש שפנה לחברה הישראלית.
