הפרקליטות למשטרה: חקרו את ראש מועצת לקיה בחשד לפוליגמיה

הפרקליטות למשטרה: חקרו את ראש מוע' לקיה בחשד לפוליגמיה
לפי החשד, סאלם אבו עיאש נישא לאשה שלישית. הוא מכחיש את הטענות: "שקרים"
מחבר אמוץ שפירא מחבר אמוץ שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
צעירה בדואית. למצולמת אין קשר לידיעה
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

הפרקליטות הורתה למשטרה לפתוח בחקירת ראש המועצה המקומית לקיה שבנגב, סאלם אבו עיאש, בחשד לעבירות פוליגמיה. אבו עיאש דחה את הטענה ואמר כי מדובר בשקרים. לדבריו, הוא נשוי לאשה אחת בלבד.

ל"כאן" נודע כי ההחלטה התקבלה כחלק מהמאבק שעליו הכריזו לפני כמה חודשים שרת המשפטים איילת שקד והיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט למאבק בפוליגמיה ולאחר שעלה חשד כי אבו עיאש נישא לאשה שלישית, פלסטינית מדהריה שבדרום הר חברון.

המדינה חוקקה כבר לפני 60 שנה חוק נגד הפוליגמיה אך מעט מאוד כתבי אישום הוגשו נגד גברים בדואים. בתחילת השנה אישרה הממשלה תוכנית של השרה שקד למאבק בתופעה על ידי ענישה כלכלית ופלילית נגד העוברים על החוק. לפי ההחלטה, צוות מיוחד שיורכב מנציגי משרדי ממשלה ורשויות מקומיות יבנה תוכנית פעולה למיגור התופעה. במקביל, מנדלבליט הנחה את הפרקליטות להגיש כתבי אישום נגד אלו המנהלים אורח חיים פוליגמי ולבקש עונש מאסר בפועל. 

ביוני, ראש הממשלה בנימין נתניהו הגדיר את הגידול הדמוגרפי בחברה הבדואית כאיום קיומי על מדינת ישראל וקרא לנקוט אכיפה קשה נגד פוליגמיה. נתניהו, שאמר את הדברים בישיבת בכירים בקואליציה, הציג נתון לפיו האוכלוסייה הבדואית מכפילה את עצמה מדי 13 שנה, והסביר שהדבר נגרם בין השאר מניצול נשים בפוליגמיה.

ראש הממשלה טען כי הגידול נובע לא רק מריבוי טבעי אלא גם מייבוא לא חוקי של נשים פלסטיניות מירדן ומהרשות הפלסטינית, שמשמשות אשה רביעית וחמישית ומקבלות קצבאות פיקטיביות – מצהירות על גירושין אף שהאיסלאם אינו מכיר בכך.

הפופולריים