פרקליט המדינה נגד החוק למניעת המלצות משטרה: "חסר תועלת"

פרקליט המדינה נגד החוק למניעת המלצות משטרה: "חסר תועלת"
לדברי שי ניצן, "הציבור זכאי לדעת שהמשטרה סבורה שהתגבשה תשתית ראייתית". על החשש מהדלפות: "אי אפשר לגזור ממקרים בודדים"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ניצן, בחודש שעבר
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

פרקליט המדינה שי ניצן אמר הבוקר (ראשון) בדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה כי הוא מתנגד להצעת החוק למנוע מהמשטרה להמליץ לפרקליטות אם להגיש כתב אישום. זאת, בטענה כי הדבר יפגע בעבודת המשטרה והפרקליטות. 

לדברי ניצן, "אני גם לא מצליח לראות את התועלת בהצעה. זה יגרום עינוי דין גם לחשודים וגם למתלוננים. יש גם את זכות הציבור לדעת, למשל כשיש ראש עיר. הציבור זכאי לדעת שהמשטרה סבורה שהתגבשה תשתית ראייתית". באשר לטענה כי המלצה כתובה תגרור הדלפות אמר ניצן כי "אי אפשר לגזור מאותם מקרים בודדים שדלף (מידע) כשיש עשרות אלפי תיקים".

פרקליט המדינה הסביר כי "יש הנחיה מלפני 15 שנה של השר לביטחון הפנים דאז עוזי לנדאו שהמשטרה לא אומרת אם היא ממליצה או לא ממליצה לגנוז. כתב אישום מוגש כשיש תשתית ראייתית וכשיש עניין לציבור. הנוהל הוא שהמשטרה אומרת רק אם יש תשתית ראייתית". ניצן הוסיף: "אם כותבים שאסור להעביר - בשורה התחתונה אצטרך מאה תקנים נוספים".

גם השר לביטחון הפנים גלעד ארדן מתנגד להצעת החוק, של חבר הכנסת דוד אמסלם מהליכוד. בראיון הבוקר לכאן רשת ב' הבהיר השר כי הוא סבור שיש לקבוע איסור בנושא הפרסום. לדברי ארדן, זה כמה שנים המשטרה אינה מגישה המלצות בעניין העמדה או אי העמדה לדין. בנוגע למניעת הגשת סיכומי חקירה, שלטענת השר עולה מנוסח החוק הנוכחי, אמר ארדן כי איסור כזה מנוגד למהות עבודת המשטרה והחוקרים ויש להתנגד לו. מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך מתנגד גם כן להצעת החוק. 

בשבוע שעבר שלח היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט חוות דעת לשרת המשפטים, איילת שקד, לגבי ההצעה. מנדלבליט ציין כי הצעת החוק תהווה "פגיעה ממשית בעבודת רשויות אכיפת החוק וביכולתן למלא את תפקידן במקצועיות וביעילות, באופן שיפגום ביכולת להגיע לחקר האמת ולהביא עבריינים לדין, ובאופן שיגרום להתמשכות מיותרת של הליכי החקירה ולעינוי דין".

הפופולריים