עדות הנהג של ביטן נחשפת: "ראיתי אותו סופר דולרים"

עדות הנהג של ביטן נחשפת: ראיתי אותו סופר כסף
פרסום ראשון: שאול הכנעני הודה בחקריתו כי ראה את מקורבו של ביטן, משה יוסף, מעביר לח"כ כספים, אך לדבריו לא מדובר בעבירה פלילית
מחבר רועי ינובסקי מחבר רועי ינובסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

נהגו של יו"ר הקואליציה דוד ביטן, שאול הכנעני, הודה בחקירה כי ראה את מקורבו של חבר הכנסת, משה יוסף, מעביר כספים במזומן לביטן - כך פורסם לראשונה הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11. עם זאת, טען הכנעני כי לא היה בדבר עבירה פלילית.

לדברי הנהג, באחת הפגישות בחנות הרהיטים של יוסף, העביר המקורב לביטן סכום של כ-6,000 שקל. כשנשאל על ידי החוקרים לפשר העניין, אמר שלהבנתו הסכום הועבר כנגד 1,500 דולרים שהעביר ביטן ליוסף.

הכנעני אמר כי ביטן חזר באותה עת מחו"ל והגיע יחד איתו לחנות הרהיטים להמיר דולרים שנשארו עמו. גרסתו מחזקת מחד את גרסת ביטן - שהעברת הכספים היו עבור התחשבנוית ביניהם, אולם מעלה תהיות על הצורך של ביטן לנסוע לחנות של יוסף כדי להמיר כספים. במהלך החקירה הטיחו החוקרים בהכנעני כי העביר כספים מעת לעת עבור ביטן, אך הוא הכחיש זאת.

עורכת הדין סוזי עוזסיני-ארניה, המייצגת את נהגו של יו"ר הקואליציה, מסרה כי "מרשי הכחיש בחקירתו מכל וכל כי שימש אי פעם כבלדר מטעמו של דוד ביטן לצורך העברת כספים. מפאת העובדה שהחקירה טרם הסתיימה הוא מנוע ממסירת פרטים נוספים".

פרקליטו של ביטן, עו"ד אפרים דמרי, אמר כי "ח"כ ביטן עונה רק לחוקריו בכל השאלות הקשורות לעניינו".

ביום שישי פורסם בחדשות השבוע בכאן 11 כי המשטרה הציעה לחשוד נוסף בפרשת השחיתות בעיריית ראשון לציון הסדר עד מדינה, במסגרתו ייגזרו עליו תשעה חודשי מאסר. גם ליוסף הוצע הסדר - עונשו יהיה שלוש שנות מאסר וקנס בגובה של עשרה מיליון שקלים.  יוסף טרם החליט אם לחתום על ההסדר שהוצע לו.

בידי המשטרה ראיות ועדויות לכך שמקורבו של ביטן שילם כסף מזומן לנציגי אולם האירועים שבו נערכה חתונת בתו של חבר הכנסת. על פי גרסתו של יו"ר הקואליציה, יוסף עשה זאת כחבר המשפחה והעביר את הכספים שהתקבלו מהאורחים כמתנות.

ביום חמישי פורסם לראשונה בחדשות הערב בכאן 11 כי חלה התקדמות משמעותית במגעים עם יוסף. עד אז הקשה יוסף, שמכונה על ידי החוקרים "הבנקאי של ביטן", על החוקרים, כאשר שמר על זכות השתיקה, למרות שהוחזק במעצר בתנאים קשים.

פריצת הדרך חלה לאחר שיוסף טען בפני חוקריו כי הוא מוכן לדבר, אך לפני כן דרש לדון בהסדר עד מדינה. בשלב מאוחר יותר אף הציב תנאי ראשון לחוקרים לפני שידבר: "שחררו אותי למעצר בית". במשטרה הבינו כי יוסף רציני בכוונותיו, וקיבלו את תנאיו, מכיוון שמבחינתם מדובר בעדות החסרה כדי להשלים את התיק.

עוד פורסם בחמישי בחדשות הערב, כי המשטרה ביקשה מביטן לספק לה את רשימת האורחים שהוזמנו לחתונת בתו ואת המתנות שהביאו. בני משפחתו של יו"ר הקואליציה צפויים לקבל זימון להעיד במשטרה.

הפופולריים