שר המשפטים לשעבר משה נסים הכחיש היום (שלישי) את החשד שלפיו יועץ ראש הממשלה, ניר חפץ, הציע לשופטת הילה גרסטל לקדם את מועמדותה ליועצת המשפטית לממשלה בתמורה לסגירת תיק פלילי נגד שרה נתניהו. נסים, שהיה חבר בוועדה לבחירת היועץ המשפטי ב-2015, אמר בראיון לאסתי פרז בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב' כי לא היה כל ניסיון להטות את עבודת הוועדה: "לא היה ולא נברא".
האזינו לראיון בכאן רשת ב':
לדברי השר לשעבר, נתניהו תמך לאורך כל תהליך הבחירה במינויו של היועץ הנוכחי, אביחי מנדלבליט, לתפקיד. "מעולם הוא לא הצביע, ולו ברמז, על שינוי בעמדתו", הבהיר נסים. הוא הוסיף כי "גרסטל אמנם הייתה ברשימת המועמדים, אך לא נתניהו ולא מישהו מטעמו ניסו בשום דרך לקדם את מועמדותה".
נסים העיד כי "מטבע הדברים, כנציג הממשלה בוועדה, הייתי בקשר מאוד קרוב עם ראש הממשלה. מעולם הוא לא הזכיר ולא העלה על דעתו - לא ברמז ולא באבק של רמז - שינוי בעמדתו".
מלבד נסים, בוועדה שבחרה את היועץ המשפטי ב-2015 היו חברים גם ח"כ ענת ברקו מהליכוד, עורך הדין יחיאל כץ ופרופסור גבריאלה שלו. בראשותה עמד השופט בדימוס אשר גרוניס.
המשטרה התירה היום לפרסם כי היא חוקרת חשד שלפיו חפץ, שנעצר השבוע במסגרת פרשת בזק, פנה לשופטת הבכירה והציע לקדם את מועמדותה לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה תמורת סגירת תיק פלילי נגד שרה נתניהו. הפרשה נחשפה היום על ידי עיתונאי "מעריב", בן כספית.
גם ראש הממשלה הכחיש את החשד נגד חפץ, ומטעמו נמסר היום בתגובה כי "ניר חפץ מעולם לא הציע את ההצעה ההזויה הזאת בפני ראש הממשלה ורעייתו, הוא מעולם לא נתבקש על ידם להציע הצעה כזאת, ואיננו מאמינים שחפץ אפילו העלה דבר כזה על דעתו. תכף יאשימו את הזוג נתניהו גם ברצח ארלוזורוב".
גרסטל כיהנה כנשיאת בית המשפט המחוזי של מחוז מרכז, לאחר כהונה בבית משפט השלום בתל אביב. בסוף שנת 2013 היא מונתה לעמוד בראש נציבות הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, ואף הוזכרה בעבר כמועמדת לבית המשפט העליון.
החשוד השני בפרשת הפנייה לכאורה לשופטת הוא יועץ התקשורת אלי קמיר, שנעצר הלילה. קמיר, ששימש בין השאר כיועץ אסטרטגי לבזק. חשוד כי הוא זה שתיווך את ההצעה המדוברת לשופטת גרסטל. בית המשפט הורה לשחררו למעצר בית.
בסוף חודש דצמבר נחשף בחדשות הערב בכאן 11 ההסכם שנחתם בין קמיר לבין בזק, על סך כמעט 6 מיליון שקלים. החוזה מבטיח לקמיר שכר חריג של 40 אלף שקל בחודש במשך שלוש שנים – מבלי לפרט איזה שירות בדיוק הוא מעניק.
צפו בכתבה: