שופטת המעצרים בתיק בזק בבית המשפט בתל אביב, רונית פוזננסקי-כץ ונציג הרשות לניירות ערך בתיק, עו"ד ערן שחם-שביט, תיאמו לכאורה בווטסאפ את הארכות המעצרים של חשודים בפרשה - כך פורסם הערב (ראשון) בחדשות עשר.
בעקבות חשיפת המסרונים בין השניים, השופטת פוזננסקי-כץ הודיעה לנשיא בית המשפט השלום בתל אביב, השופט אביחי דורון, כי היא מבקשת להשתחרר מניהול התיקים הנוגעים לתיק בזק. הנשיא דורון הורה כי הדיונים בכל התיקים הקשורים בפרשה יישמעו בפני השופט עלאא מסארווה. כמו כן הודיע הנשיא דורון לנשיאת בית המשפט העליון כי עד לסיום הליך הבירור בפני נציב התלונות על שופטים לא יתקיימו ולא ישמעו דיונים בפני השופטת המצויה בשלב זה בחופשת שבתון.
ערן שחם-שביט ורונית פוזננסקי-כץ. צילום מסך
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי "היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה רואים בחומרה רבה את האירוע שפורסם הערב אודות התכתבות בין עובד הרשות לני"ע לבין השופטת שדנה בהליכי המעצר בפרשה 4000". לדברי המשרד, "האירוע המתואר מנוגד לעקרונות היסוד שלפיהם נדרשים לפעול גורמי התביעה הכללית. מדובר באירוע חריג ומצער".
עוד נכתב בתגובה כי "היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה הורו הערב, לאחר התייעצות, ובתיאום עם ראש הרשות לני"ע, על פתיחת חקירה משמעתית בעניין התנהגותו של עובד הרשות לני"ע. החקירה תנוהל ע"י אגף החקירות של נציבות שירות המדינה".
בתגובה צוין כי "היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה סיכמו עם יו"ר הרשות לני"ע כי עובד זה לא יטפל עוד בפרשה 4000. העובד הודיע הערב ליו"ר הרשות לני"ע כי הוא יוצא לחופשה באופן מיידי עד לסיום הבירור בעניינו. מהרשות נמסר כי את החקירה יוביל עו״ד אחר ממחלקת חקירות. דיוני המעצר של החשודים בפרשה 4000 יועברו לדיון בפני שופט אחר, אשר יבחן את מכלול הראיות שנאספו בחקירה".
על פי הדיווח, פוזננסקי-כץ ושחם-שביט החליפו בינהם מסרונים בווטסאפ לפני אחד הדיונים בתיק. מהמסרונים עולה כי שחם-שביט כתב לשופטת: "הבשורות הנחמדות שאור (אלוביץ') ועמיקם (שורר) ישוחררו מחר בתנאים, תיראי מופתעת". פוזננסקי-כץ השיבה: "אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת".
לאחר מכן כתב שחם-שביט: "סטלה (הנדלר) ואיריס (אלוביץ') נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו 3 – את בהחלט, אבל ממש בהחלט יכולה לתת יומיים". השופטת השיבה: "אתה ממשיך לגלות לי הכל ואני איאלץ להיראות ממש ממש מופתעת". אז ענה שחם-שביט: "אז אולי המתווה שחשבנו עליו אינו כה רחוק מהמציאות. זה עלה לי בדם, כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב".
עו"ד דרור מתתיהו, בא כוחו של אור אלוביץ מסר בתגובה: "אנו מזועזעים מחשיפת חדשות עשר. חלופת המסרונים בין השופטת לבין נציג הרשות החוקרת זיהמה את ההליך המשפטי ומחייבת את שחרורו של מרשי לאלתר. האירוע חסר תקדים ומחייב בירור יסודי ומעמיק ביותר והסקת מסקנות קשות".
ממערכת בתי המשפט נמסר בתגובה: "בעקבות הפרסום בחדשות עשר, בכוונת נשיאת בית המשפט העליון ושרת המשפטים לפנות בבקשת בירור לנציב תלונות הציבור על שופטים".
יו״ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה, מסרה: ״על פניו נראה כי מדובר באירוע חריג ולא תקין, והרשות תערוך בירור דחוף בנושא. חוקרי רשות ניירות ערך פועלים יומם וליל בהגנה על ציבור המשקיעים ובשמירה על טוהר המידות, במקרה זה ובאין ספור מקרים אחרים, והם זוכים לגיבוי מלא. כאמור, המקרה יבדק ביסודיות והרשות תעדכן בשקיפות״.
שרת המשפטים, איילת שקד, ונשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, שוחחו הערב על המקרה והחליטו לפנות ביחד לנציב התלונות על השופטים בבקשה שיברר את המקרה, ויפעלו בהתאם לתוצאות הבירור.
שר הביטחון, אביגדור ליברמן, כתב בחשבון הטוויטר שלו:"אני מצפה מנשיאת בית המשפט העליון להשעות מיד את השופטת פוזננקי-כץ. אסור לתת לציבור לאבד אמון במערכת המשפט."
ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הגיב על המקרה ואמר כי "הצעדים המיידים שעל המערכת לנקוט הם בראש ובראשונה להשעות באופן מיידי גם את השופטת וגם את החוקר. לשחרר באופן מיידי את כל המעורבים, אי אפשר לקחת סיכון ולו קל שבקלים שחירותם של אנשים נשללה מהם שלא בהליך תקין. לאחר מכן יהיה צריך לברר את העניין הזה עד תום וכנראה להדיח את המעורבים".
מהתנועה לאיכות השלטון נמסר כי היא "מזועזעת מהחשיפה של חילופי הסמסים, ככל שהדברים נכונים יש להשעות לאלתר הן את השופטת והן את החוקר ולנקוט נגדם בצעדי בירור ומשמעת. התנהלות זו פוגעת פגיעה קשה ביותר במערכת אכיפת החוק והברשות השופטת ופוגעת במאבק בשחיתות״.