עד המדינה בתיק 4000 - תיק בזק, שלמה פילבר, פוטר היום (חמישי) מתפקידו כמנכ״ל משרד התקשורת. על פי המתווה שסוכם בין הצדדים, פילבר יסיים את תפקידו באופן מידי, אבל יקבל שתי משכורות נוספות ופיצויי פיטורין. במשרד התקשורת סירבו להגיב על דברים.
פילבר נחשב למקורב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, וכיהן כמנכ"ל משרד התקשורת מ-2015. הוא היה מושעה מתפקידו מאז שנפתחה החקירה נגדו במסגרת תיק בזק לפני כחצי שנה. בחודש פברואר האחרון חתם פילבר עם המשטרה והפרקליטות על הסכם עד מדינה.
פילבר נחשב לדמות מפתח מבחינת מערכת אכיפת החוק, בעיקר בכל הנוגע לקשריו של נתניהו כשר התקשורת עם אנשי עסקים, כמו בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ'. בנוסף, עדותו יכולה להיות רלוונטית גם לתיקים נוספים, שכן פילבר הוזכר בהמלצות תיק 1000 כמי שנשלח מטעם נתניהו לעבוד מול איש העסקים ארנון מילצ'ן.
במסגרת ההסכם שנחתם עמו, פילבר לא צפוי לעמוד לדין בעקבות החשדות נגדו בתיק בזק, לא ייגזר עליו עונש מאסר ולא יוטל עליו קנס. מנגד, על פי ההסכם, פילבר כן יעמוד לדין משמעתי בגין חלקו בפרשת בזק. הצדדים סיכמו גם כי הוא לא יחזור לשירות המדינה, ויושעה מעריכת דין למשך חמש שנים.
נתניהו, רעייתו שרה ובנו יאיר צפויים להיחקר שוב בקרוב במסגרת תיק בזק, כך פורסם לפני כשבוע בחדשות השבוע בכאן 11. עוד נודע כי לאור עוצמת הראיות בתיק, במשטרה ויתרו על עדים נוספים וכי מקצת המידע החדש שהתגלה במהלך החקירה, יישמר בשלב זה במגירה.
נתניהו, רעייתו ובנו נחקרו בפרשה לפני כשלושה שבועות. חקירת ראש הממשלה ארכה כארבע שעות במעונו שבירושלים, וחקירתם של בנו ורעייתו במשרדי יחידת להב 433 שבלוד הסתיימה לאחר כשש שעות.
אשת ראש הממשלה סירבה להתעמת עם עדי המדינה שהגיעו לצורך כך למשרדי להב 433 בלוד, בטענה שעליה להתייעץ עם עורכי דינה טרם העימות. סעיפי החשד המשפטיים נגד יאיר נתניהו הם סיוע ושותפות בשוחד, בנוסף לחשדות בשיבוש הליכי חקירה. מדובר בצעד משפטי מורכב ונדיר, שנועד לאפשר חקירה בנושא גם של מי שאינו עובד ציבור. מדובר בחדשות דומים לאלו המיוחסים לאמו.
כל החשודים המרכזיים בפרשה, כולל משפחת נתניהו ושאול אלוביץ', מכחישים את הטענות לקיום יחסי "תן וקח" עם אתר וואלה!NEWS כמו גם את הטענה שלפיה אלוביץ' קיבל מיליארד שקלים כתוצאה מכך. משפחת נתניהו, מצדה, טוענת כי חפץ הפעיל לחץ עיתונאי על האתר על מנת שלא לפרסם כתבות ביקורתיות רבות נגד המשפחה, כפי שפעלו גם באתרים אחרים.
בנוגע להטבות הרגולטריות לבזק, קו ההגנה של המעורבים המרכזיים מתבסס על עדים ממשרד התקשורת וממשרד האוצר, שאומרים כי אין תועלת מהמיזוג בין בזק לבין יס. נתניהו הדגיש בנושא זה כי ייתכן שנעשו פעולות שניתן להתווכח עליהן בפן המקצועי, אך לא הייתה כל כוונה להיטיב עם מי מהמעורבים.