ארדן האריך את תוקף האיסור על ביקורי משפחות אצל אסירי חמאס מעזה

הוארך האיסור על ביקורי משפחות אסירי חמאס מעזה
בדיון בבג"ץ בעתירה שהגישו משפחות אסירים נגד ההחלטה ביקשו השופטים לדעת האם שקלה המדינה להחריג אסירים מסוימים מההחלטה. השופטים טרם פסקו באשר לבקשתה של משפחת גולדין להצטרף כמשיבה לעתירה. משפחות האסירים: מדובר בהחלטה מדינית
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
Getting your Trinity Audio player ready...
אסירים ביטחוניים בכלא עופר
צילום: צילום: משה שי, פלאש 90

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן החליט להאריך את תוקף האיסור על ביקורי משפחות אצל אסירי חמאס מעזה. כך עלה בדיון שהתקיים היום (ראשון) בבג"ץ בעתירה שהגישו משפחות אסירים נגד ההחלטה. בהחלטה נכתב כי השר לביטחון הפנים בוחן בכל ארבעה חודשים את הצורך בהמשך האיסור וכי בחינה כזו נעשתה ביממה האחרונה. הרכב השופטים בראשותו של ניל הנדל ביקשו מהמדינה לדעת האם שקלו להחריג אסירים מסוימים מההחלטה.

משפחות האסירים טענו בדיון כי החלטתו של השר ארדן היא החלטה מדינית שאיננה נסמכת על בקשות שירות בתי הסוהר. מנגד טענה פרקליטות המדינה כי לשר לביטחון הפנים יש סמכות להנחות את שירות בתי הסוהר הנחיה שכזו וכי ביקורי משפחות אצל אסירים אינה בגדר זכות בסיסית של אסיר.

הוריו של סגן הדר גולדין שגופתו מוחזקת בידי חמאס, ביקשו מבג"ץ להצטרף כמשיבים לעתירה, אך עד לסיום הדיון טרם הודיעו השופטים מה החלטתם בעניין. עו"ד ג'וואד בולוס המייצג את משפחות אסירי חמאס מעזה אמר בדיון כי הוא מתנגד לצירופה של משפחת גולדין כמשיבה. הוא טען כי למשפחה אין דבר ועניין בעתירה. לדבריו, "משפחת גולדין צודקת בלחצים שהיא מפעילה ויש לה זכות ללחוץ על הממשלה כדי להחזיר את גופת בנם, אך אין לכך כל קשר למי שאני מייצג".


לפני כשבועיים הנחה השר ארדן את שירות בתי הסוהר למנוע מאסירי חמאס לצפות בטורניר המונדיאל שיתקיים החודש. ההנחיה התקבלה במטרה להכביד את הלחץ על אסירי חמאס, ובתיאום עם מתאם השבויים והנעדרים, ירון בלום. זאת, בשעה שגופותיהם של הדר גולדין ואורון שאול מוחזקות בידי ארגון הטרור, ביחד עם אברה מנגיסטו והישאם א-סייד שנחטפו.

הפופולריים