מנדלבליט יגיע לכנסת כדי להתנגד לחוק למינוי יועצים משפטיים במשרדי הממשלה

מנדלבליט יתנגד בכנסת לחוק למינוי יועמ"שים
היועץ המשפטים לממשלה ינסה לשכנע את חברי הכנסת לא לאשר את החוק לקריאה שנייה ושלישית. מדובר בהצעה לפיה השרים ימנו את היועצים המשפטיים במשרדם, מתוך מועמדים שבחרה ועדת איתור. שני שופטי עליון בדימוס יגיעו גם הם לדיון
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מנדלבליט ושקד
צילום: צילום: רועי אלימה, פלאש 90

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, יגיע בשבוע הבא לוועדת החוקה של הכנסת, ויביע התנגדות להצעת החוק בנוגע למינוי היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה. מנדלבליט ינסה לשכנע את חברי הוועדה לא לאשר לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לפיה השרים ימנו היועצים. בנוסף לכך, לדיון צפויים להגיע גם שני שופטי בית המשפט העליון לשעבר, כדי להביע את התנגדותם.

על פי הצעת החוק, שמקדמת שרת המשפטים שקד, השרים ימנו את היועץ המשפטי במשרדם בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה. השרים יבחרו מתוך מועמדים שבחרה ועדת איתור, שבראשה עומד מנכ"ל המשרד. אנשי משפט וארגונים משפטיים מתנגדים לחוק וטוענים כי יגרום לפוליטיזציה של השירות המשפטי.

המשנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, העביר מכתב שיוצג בדיון בוועדה בו נכתב: "ההצעה משמעה מגמת פוליטיזציה מובהקת של השירות המשפטי". הוא הוסיף כי ועדת האיתור עלולה להוליד מינויים של יועצים משפטיים שחייבים לשר.

גם איגוד המשפטנים בהסתדרות מתנגד לשינוי, ומסר לוועדת החוקה לקראת הדיון כי "מדובר בהצעה לשינוי דרמטי, והתוצאה של מינוי יועצים משפטיים ישירות בידי הדרג הפוליטי היא החלשה של שומרי הסף הראשיים במערכת הציבורית".

שרת המשפטים, איילת שקד, הגיבה אתמול בנושא ואמר כי "יועמ"ש של משרד ממשלתי צריך ליישם את מדיניות השר בהתאם לחוק. זו גם התפיסה של אביחי מנדבליט. רובם הגדול של היועמ"שים במשרדים עושים עבודה מצויינת. ועם זאת, דרך הבחירה שאין בה מגע לשר צריכה להשתנות. צריך להפסיק להסתכל על פוליטיקאים כאנשים שמנסים לתחמן. אין שום פסול בוועדת איתור זו לא משרת אמון".

הפופולריים