3 שנים לקמפיין Metoo: באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית יוצאים היום (חמישי) נגד החלטת נשיאת בית המשפט העליון שלא להקים מחלקה ייעודית לנושא עבירות המין בבתי המשפט. ועדת ברלינר, הוועדה הבין-משרדית לבחינת היחס בהליך הפלילי לנפגעות תקיפה מינית, המליצה לערוך פיילוט בנושא. אך בסופו של דבר, הנשיאה אסתר חיות החליטה בשבוע שעבר לאמץ את דעת המיעוט שדחתה את האפשרות הזו. "אנחנו מאוד מאכזבות מכך שלא תוקם מחלקה מיוחדת כפיילוט לעבירות המין", אמרה מנהלת תחום מניעת הטרדה מינית באיגוד מרכזי הסיוע, עורכת הדין הלה נויבך, לכאן רשת ב.
לדברי עורך הדין נויבך בתוכנית "הבוקר הזה", "תחום עבירות המין הוא תחום מקצועי. נשיאת העליון אימצה את דעת המיעוט שטענה שלא בשלה העת להקמת מחלקות ייעודיות. כמה נשים עוד צריכות לסבול כדי שזה יקרה? פחות מ-14% מהנשים שפונות למרכזי הסיוע בוחרות להגיש תלונה במשטרה בגלל החשש ממערכת המשפט. יש קושי גדול מול מערכת המשפט ויש חוסר אמון מוחלט במערכת הזו".
נשיאת העליון חיות הודיעה לנשיאה בדימוס, השופטת דבורה ברלינר, שהעמדה בראש הוועדה, כי אימצה את מרבית המלצות הוועדה, בין היתר הרחבת ההכשרות לשופטים בנושא עבירות מין ונפגעי העבירה, ומינוי אחראי נפגעי עבירה בבתי המשפט, תוך הקפדה על אי מעורבות עובדי מערכת בתי המשפט בתדרוכים או סיורים בבית המשפט. עם זאת, היא דחתה שורה של המלצות, בהן הקמת מחלקות ייעודיות לעבירות מין בבתי המשפט וקציבת זמן לשמיעת עדות נפגעת העבירה. כמו כן, מערכת בתי המשפט לא תפיק סרטוני הסברה בנושא עדות קטינים, מבנה בית המשפט, הגדרת בעלי תפקידים ועוד.