פרשת האונס הקבוצתי באילת: יממה לאחר הגשת כתב האישום, התובעת בתיק, עורכת הדין רותם יוחנני מפרקליטות מחוז דרום, אמרה הבוקר (חמישי) בריאיון לכאן רשת ב: "מסה של אנשים ראתה את ההתרחשות שם בזמן אמת, ואף אחד לא עשה את הדבר הנכון והושיט לה עזרה - זה מקומם. היו אנשים בחדר שאנסו אותה ועוד אנשים איתם בחדר. הם לא שותקים ולא שואלים מה הם עושים, אלא מצחקקים, משולהבים".
לדברי יוחנני, "זה קרה לה במרחב הציבורי ולא הייתה לה כל הגנה". התובעת הוסיפה כי השיח בחברה הוא אלים, ושהסולידריות החברתית צריכה להיות טובה יותר: "אנו כהורים צריכים לחנך את ילדינו להיות עם חמלה, לסייע. זה מתחיל במסגרות החינוך, בבית ובמערכת אכיפת החוק".
"כשאדם במסדרון מציץ ונכנס עם חצי גוף פנימה - זה מעשה מגונה", הסבירה התובעת. "בני הנוער מרגישים את התמיכה של החבר'ה מאחור. אם הנער היה נכנס לחדר לבדו, או שמישהו היה שואל אותו 'מה אתה עושה?' - יכול להיות שהוא היה מתעשת. אבל כשיש חברה שצוחקת ונותנת רוח גבית למי שאונסים, עבירת הסיוע היא המתאימה".
עורך דינם של זוג התאומים שנאשמים באונס, נס בן נתן, אמר לכאן רשת ב כי "הם מכחישים כל מגע מיני עם הנערה". לדבריו, "הם נכנסו לחדר, הסתכלו והלכו. הם היו שם כמה דקות בודדות. הנערה הייתה במצב של שכרון, היא לא הייתה במצב של עילפון, היא כן תקשרה".
עוד אמר עורך הדין: "הנערה הייתה שיכורה ולא הייתה יכולה לתת את הסכמתה, ולכן היה אסור לשכב איתה. הנערים התרברבו ששכבו איתה אבל הם לא. בגיל שלהם יש אלמנט חזק מאוד של היסחפות, זה קשור בחינוך".
אחותו של איליזיר מאירוב, אחד הנאשמים באונס, פרסמה בפייסבוק פוסט בו צידדה באחיה. "התקשורת מנפחת, בטח שכבה עם 3-2 בהסכמה ואחרי שהבינה שיש איזה סרטון או משהו החליטה להתלונן", כתבה. גולשים הגיבו לפוסט בקללות ונאצות כלפיה וכלפי אחיה. לאחר כמה שעות היא הורידה את הפוסט והעלתה אחר במקומו, וגם בו התרבו קללות כלפי בני משפחתה ואחיה.
צילום מסך מתוך פייסבוק
גולשים כתבו נאצות וקללות גם בדף הפייסבוק של איסי רפאלוב, שנאשם באונס. על אף שרפאלוב שינה את שמו בדף הפייסבוק, הציבור חשף את זהותו.