שר המשפטים לשעבר, פרופ' דניאל פרידמן, מותח היום (רביעי) ביקורת על המתקפה של מקורבי נתניהו אתמול על היועץ המשפטי לממשלה. בריאיון לליאת רגב בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב אמר פרידמן כי תוכן הדברים אינו ראוי.
מקורבי נתניהו אמרו אמש כי "מזימת ההפיכה השלטונית של מנדלבליט נחשפה במלוא כיעורה". פרופ' פרידמן הגיב לדברים ואמר כי במידה רבה נתניהו אחראי למצב הזה. "אני ביקשתי להפריד את תפקידי היועמ"ש והתובע שיהיו שני אנשים נפרדים. גם השר נאמן, שהחליף אותי, ביקש לעשות את זה, אבל מי שמנע את ההפרדה הוא נתניהו והוא נושא בתוצאות. זה מצב של ניגוד עניינים, שאינו בריא וטעון תיקון".
אתמול המליץ היועץ המשפטי לממשלה לוועדת ההיתרים שלא לאשר לנתניהו קבלת עשרה מיליון שקלים ממקורבו, איש העסקים ספנסר פרטרידג' לצורך מימון משפטו. בחוות הדעת שלו נכתב כי "לא ניתן לקבוע שקבלת סכום זה על ידי ראש הממשלה מצד פרטרידג' אינה משום מתנה הניתנת לו באשר הוא עובד ציבור".
פרופ' פרידמן הוסיף כי "במידה רבה נתניהו הגיע לשלטון בזכות הליכים משפטיים שננקטו נגד קודמו אולמרט. לא הוא האדם שיכול להתקומם על זה שננקטים הליכים משפטיים נגד ראש ממשלה".
האזינו לריאיון בכאן רשת ב:
קודם לכן התראיין ח"כ ד"ר שלמה קרעי, מהליכוד, בתוכנית "קלמן ליברמן" בכאן רשת ב, ואמר על מנדלבליט כי "כשהתליין מנסה להיות השופט, זה ניגוד עניינים חמור. ועדת ההיתרים שאלה שאלה, והוא אמר אני אשפר עמדות, בכובעו כתובע. התיקים של היועמ"ש מתמסמסים, חוות הדעת שפרסם עכשיו עומדת בסתירה מוחלטת לחוות דעת שפרסם לפני שנתיים, אז קבע כי חוק המתנות אינו חל על המימון מבן דודו וחברו הקרוב. עכשיו הוא כתב חוות דעת שקרית, שבאה לשפר עמדות בתיק 1000", אמר קרעי.
לעניין זה התייחס עו"ד ד"ר אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, בראיון לתוכנית: "חשוב לדעת את העובדות. נתניהו קיבל מתנה של מיליון ו-200 אלף שקלים ב-2018, וחברי וועדת ההיתרים הורו לו להחזירה. עובד ציבור לא יוכל לקבל שקל מתנה. אז נתניהו הלך לספנסר פרטרידג', היום עד תביעה, וביקש הלוואה בתנאי שוק, ולא מתנה. נתניהו לא מוכן להוציא שקל מכיסו. לא צריך להיות יועץ משפטי כדי שלהבין שהוא לא יכול לקבל שקל מתנה, ולא בגלל שהוא נתניהו".
עוד אמר שרגא כי: "כשראש הממשלה מאשים את היועמ"ש פעם אחר פעם בדרגה קיצונית כזו, זה מוכיח שראש הממשלה מתיר את דמו של היועץ המשפטי לממשלה, זו עבירת הסתה ועל זה הוא יקבל תלונה במשטרה".