התנועה לאיכות השלטון עתרה היום (שלישי) לבג"ץ בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בפרשת המניות, הקשורה לטענתה קשר הדוק לפרשת הצוללות. התנועה ביקשה גם להקים ועדת חקירה בפרשת הצוללות וכלי השיט ומתן ההיתר למכירת הצוללות המתקדמות למצרים, ולחקור את כל המעורבים, בהם ראש הממשלה.
הבוקר הוגשו לבית המשפט תצהירים ועדויות על אינטרסים כלכליים שהיו קשורים להסרת ההתנגדות הישראלית למכירת הצוללות. יושב ראש התנועה, אליעד שרגא, אמר כי בפרשה מעורבים לא רק תשלומי כסף גדולים לגורמים בכירים במערכת הביטחון, לרבות ראש הממשלה, אלא גם ויתור על אינטרסים לאומיים וביטחוניים.
גורמים בתנועה לאיכות השלטון אמרו כי התנועה אספה במשך שנתיים חומרים וגבתה תצהירים מעשרות בכירים לשעבר במערכת הביטחון ומאלופים בצה"ל, ולפיהם הליך קבלת ההחלטות היה מחשיד, עד כדי סיכון ביטחון המדינה.
בפרשת הצוללות המכונה פרשת 3000 נחקר חשד להטיית מכרזים לרכש צוללות וספינות סער מחברת טיסנקרופ הגרמנית בין השנים 2009 ועד 2017. בחודש דצמבר האחרון הודיע פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן על הגשת כתב אישום בעבירת שוחד כפוף לשימוע נגד מפקד חיל הים לשעבר אליעזר מרום ונציג טיסנקרופ בישראל מיקי גנור. עוד הואשמו בשוחד כפוף לשימוע ראש לשכת נתניהו לשעבר דוד שרן והשר לשעבר מודי זנדברג.
מלבדם, הועמדו לדין כפוף לשימוע גם יועץ התקשורת יצחק ליבר והיועץ הפוליטי לשעבר של השר יובל שטייניץ רמי טייב. עורך הדין דוד שמרון, בן דודו ומקורבו של ראש הממשלה נתניהו, הואשם בעבירת הלבנת הון ולא בשוחד.
פרשת המניות עוסקת בקשריו של ראש הממשלה נתניהו עם בן דודו נתן מיליקובסקי, ובחומרים רגישים נוספים שמבקר המדינה העביר ליועץ המשפטי. מהחומרים שנבחנו במשרד מבקר המדינה עלתה השאלה האם ראש הממשלה הפר את הכללים האוסרים על שרים לנהל תיק השקעות. בחודש אפריל האחרון דווח בתוכנית "השבוע" בכאן 11 כי בפרקליטות מיסוי וכלכלה בתל אביב הוקם צוות שנערך לחקירה פלילית בפרשה.