פרסום ראשון: שני מטופלים שהיו מאושפזים בבידוד בבית החולים הפסיכיאטרי שער מנשה מתו תוך שבועות ספורים בנסיבות שטרם הובררו. לכאן חדשות נודע כי מדובר במטופלים שאושפזו במחלקות המשפטיות באגף לביטחון מירבי בתנאים קשים ומבודדים: מטופל בן 41 ומטופל בן 33, שהיו מאושפזים בבידוד במחלקה משפטית 4 במשך יותר מעשור.
האזינו לסיפור המלא בכאן רשת ב
אחד המטופלים אושפז בבית החולים בגיל 18 ולא יצא ממנו עד יומו האחרון. המטופל השני היה על הספקטרום האוטיסטי. לפי עדות של מטופל אחר המאושפז בשער מנשה, נודע למטופלים אחרים כי אירע אירוע חריג בעקבות כריזה לצוות בית החולים לבוא מיד ולטפל במטופל שהתמוטט. לפי הערכות, שני המטופלים התמוטטו בעקבות בעיה לבבית.
זה סיפור של הזנחה, אטימות, ושני אנשים צעירים שחייהם נגזלו מהם – מה קרה באגף לבידוד מרבי בשער מנשה?#סדריום @kereneubach https://t.co/4MY4WGbA3l
— כאן חדשות (@kann_news) June 15, 2020
עורכת הדין אדמית רוזנצוויט, שייצגה את המטופלים בעבר, תיארה כי במהלך אשפוזם הארוך נקשרו השניים פעמים רבות והוחזקו בתנאי בידוד קיצוניים ולא אנושיים. על אחד מהם דווח כי אובחן כבעל רמת התפתחות של ילד בן 9, לא נחשף לאור שמש, לא קיבל גישה חופשית למי שתייה ועשה את צרכיו בחדר.
במהלך ביקור באגף לביטחון מירבי לפני כשלוש שנים תיאר אחד המטופלים כי היה רוצה להיות יותר עם אנשים ולצאת מתאו. הכפכף שלו היה קרוע וציפורני ידיו ארוכות. מטופל אחר אמר: "לא נותנים לי ללכת לשירותים. לא מסכימים להוציא אותי. אני לא מטורף ולא אידיוט. הייתי רוצה שיוציאו אותי יותר".
כפכפים קרועים, ציפורניים ארוכות ותחנונים למים: אייל ובועז, שני אנשים צעירים, הוכנסו לאגף לבידוד מרבי בשער מנשה, והוחזקו בתנאים שתוארו כלא אנושיים במשך יותר מעשור. @diklaaharon שפגשה את שניהם בעבר מתארת את המצב הקשה שבו נמצאו. לסיפור המלא:https://t.co/ArJCHBn05k pic.twitter.com/yW60ba8xYT
— כאן חדשות (@kann_news) June 15, 2020
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "במרכז לבריאות הנפש שער מנשה נמצאת החטיבה לביטחון מרבי של מדינת ישראל המרכזת את המטופלים הפסיכיאטריים האלימים ביותר בכל המדינה. כל המטופלים נמצאים בסטטוס משפטי לפי הוראות חוקיות ומשפטיות.
"שני מטופלים המאושפזים במחלקה לביטחון מרבי נפטרו במחלקה עצמה. כל פטירה של מטופל המאושפז במרכז רפואי מחייבת דיווח למשטרת ישראל ולמשרד הבריאות לחקירת המקרים ולחקירת נסיבות המוות. בהתאם לכך, הדבר חל גם במקרים האלה. המרכז הרפואי שער מנשה ממתין להחלטת המשטרה ומשרד הבריאות ובהמשך ימשיך בבדיקת מקרי הפטירה.
"היה מבקש במשך שעות מים" – עורכת הדין אדמית רוזנצוויט, שייצגה בעבר את אייל ובועז, מתארת את התנאים הקשים שבהם הוחזקו שני הצעירים שנפטרו, במשך יותר מעשר שנים. ויש לה גם אזהרה לגבי גורלו של מטופל נוסף במקום#סדריום @diklaaharon @kereneubach pic.twitter.com/OdxWsFLfbO
— כאן חדשות (@kann_news) June 15, 2020
בשנים האחרונות המרכז הרפואי שער מנשה ביצע במחלקה לביטחון מרבי מהלכים רבים לשיפור תנאי האשפוז. המרכז הרפואי ימשיך להעניק למטופלים טיפול מיטבי".