פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום (חמישי) למשנה לראש המטה לביטחון לאומי לשעבר, אבריאל בר-יוסף, ומקורבו ואיש חיל הים לשעבר, שי ברוש, כי הם יועמדו לדין כפוף לשימוע בפרשת הצוללות. לבר-יוסף מיוחסות עבירות של בקשת שוחד, קבלת שוחד ומרמה והפרת אמונים, בגין חלקו בפרשה, ואילו לברוש מיוחסות עבירות של בקשת שוחד, לקיחת שוחד, עבירות מס והלבנת הון.
שי ברוש שירת כקצין בחיל הים עד לשחרורו מצה"ל ב-2001 בדרגת תת-אלוף, ומאז הוא משמש כאיש עסקים. על פי כתב החשדות, בינו לבר-יוסף שררו יחסי חברות קרובים, והוא העביר מסרים ומידע בין בר-יוסף לסוכן מספנות טיסנקרופ בישראל ועד המדינה לשעבר, מיקי גנור, לצורך קידום עסקאות רכישת הצוללות, וכן דרש וקיבל בצוותא עם בר-יוסף את כספי השוחד מגנור.
פרקליטו של בר-יוסף, עו״ד ז׳ק חן, מסר בתגובה: ״קיבלנו את הודעת הזימון לשימוע. תת-אלוף (בדימוס) בר-יוסף דוחה בתוקף את החשדות נגדו. הוא מעולם לא דרש ומעולם לא קיבל כל טובת הנאה בעד פעולות הקשורות בתפקידו. אלה נעשו אך ורק לטובת האינטרס הציבורי ומשיקולים נקיים ומקצועיים. רבב לא דבק בפעולותיו. אנו משוכנעים שבירור החשדות בפני הגורמים המוסמכים יביא למסקנה זו״.
ההחלטה בנוגע לבר-יוסף וברוש מגיעה יותר מחודשיים אחרי ההחלטה על הגשת כתב אישום כפוף לשימוע נגד מרביתם של שאר החשודים בתיק 3,000. בנוסף למשנה לראש המל"ל לשעבר ומקורבו, יועמדו לדין בגין עבירות שוחד גם: מיקי גנור, מפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום, ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה לשעבר דוד שרן והשר לשעבר אליעזר (מודי) זנדברג. רמי טייב, שהיה יועץ פוליטי לשר יובל שטייניץ יואשם בתיווך לשוחד. יועץ התקשורת יצחק (צחי) ליבר יואשם בהלבנת הון וסיוע לעבירות מס. כמו כן, לאחר התלבטות בפרקליטות, הוחלט בדצמבר האחרון לכלול בכתב האישום את עורך הדין דוד שמרון, אך הוא לא יואשם בשוחד וקבלת דבר במרמה – אך כן בגין הלבנת הון.
הבוקר פורסם בתוכנית אלמוג וגילת בכאן רשת ב כי הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (המלמ"ב) מקשה על העברת חומרי החקירה לסנגורים בתיק 3,000. חלקים נרחבים מחומר החקירה הוגדרו מסווגים, גם כאשר מדובר בחלקי עדויות שאינם נוגעים ישירות לעניינים ביטחוניים.
החומר לא מועבר לעורכי דינם של החשודים, אלא אם הם מתחייבים להתאים את משרדיהם לקבלת חומר ביטחוני, תוך השקעת סכומי עתק על חשבונם או לצפות בחומרים תחת פיקוח. זאת, כאשר נאסר עליהם להוציא סיכומים שכתבו או כל דבר אחר.
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "על פי חוק, כאשר ביטחון המדינה מחייב זאת, ייצוג בהליכי חקירה ומשפט יתבצע בידי מי שאושר לכך על ידי הוועדה לאישור סניגורים. בהתאם להחלטת הוועדה, הייצוג בתיק מותנה בעמידה במגבלות ביטחון מידע ושמירה על סודיות. בימים אלה מתבצעות הפעולות הנדרשות ליישום החלטת הוועדה. החומרים שאינם מסווגים יועברו אל עורכי דין ללא מגבלות, ואילו החומרים המסווגים יועמדו לרשות עורכי הדין לאחר שיעמדו במגבלות ביטחון המידע שנקבעו".