שרים בליכוד מעריכים כי פתיחת המשפט של ראש הממשלה בנימין נתניהו בעיצומו של המשא ומתן הקואליציוני תפגע קשות בסיכויים להרכיב ממשלה. כך פורסם הערב (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. השרים הסבירו כי האפשרות שתוקם ממשלה עם כחול לבן ירדה סופית מהפרק, ותמונת נתניהו על ספסל הנאשמים לא תאפשר לכחול לבן בשום תרחיש לשבת יחד עם הליכוד.
בכירים בליכוד מעריכים: תמונת נתניהו על ספסל הנאשמים, בעיצומו של המשא ומתן להרכבת ממשלה, תפגע קשות בסיכויים להרכיב ממשלה. הסיכוי הקטן שעוד היה לממשלת אחדות - ירד מעל הפרק@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/ayDs2nudpU
— כאן חדשות (@kann_news) 18 בפברואר 2020
יו"ר כחול לבן בני גנץ התייחס הערב בכנס מפלגתו ברחובות למועד שנקבע למשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "זה ערב עצוב. ראש הממשלה חייב להיות פנוי, ממוקד וחף מכל אינטרס אחר. אנחנו לא יכולים להסכים שראש הממשלה ינהל את מדינה במקביל לניהול שלושה כתבי אישום", אמר גנץ. כחול לבן הוציאה סרטון קמפיין תחת הסיסמה - "המשפט מתחיל - עידן נתניהו נגמר". נתניהו הגיב: ״בני גנץ אמר שהיום זה יום עצוב לישראל. אתם יודעים מתי יהיה יום עצוב? כשתקום ממשלה של גנץ וטיבי״.
ההערכה היא שלאחר הבחירות, יבקש ראש הממשלה דחייה בתחילת המשפט הרשמית שבה הוא חייב להיות נוכח. הסיבה הרשמית צפויה להיות סביב חומרי החקירה ותעודות החיסיון. אם השופטים ייענו לבקשתו, נתניהו צפוי להתייצב לדיון רק בסוף אפריל או אפילו במהלך חודש מאי. ייתכן שהשופטים יעמדו על נוכחות במועד זה.
פתיחת משפט נתניהו: ראש הממשלה צפוי לבקש דחייה בפתיחת המשפט. הסיבה הרשמית – הוויכוח על החומרים החסויים. השאלה היא האם השופטים ייעתרו לבקשת הדחייה, או שיקיימו את הדיון הראשוני בתאריך שנקבע ורק לאחר מכן ידונו בדחייה@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/wkST0ZccHe
— כאן חדשות (@kann_news) 18 בפברואר 2020
הדיון הראשון במשפטו של נתניהו ייערך ב-17 במארס בשעה 15:00, בבית המשפט המחוזי בירושלים. ראש הממשלה חייב להיות נוכח בדיון שבו יוקרא כתב האישום. נתניהו מואשם בשוחד בתיק 4,000, ובמרמה והפרת אמונים בתיקים 1,000 ו-2,000.
לקריאת כתב האישום המלא נגד נתניהו - לחצו כאן
בדיון, שיתקיים שבועיים לאחר הבחירות ויום לאחר המועד הצפוי של השבעת הכנסת ה-23, על נתניהו יהיה להשיב אם הוא מודה או כופר בעובדות כתב האישום. עורכי דינו צפויים לטעון, בין השאר, כי יהיה עליו לקבל חסינות מהותית מפני העמדה לדין. כפי שנקבע בשבוע שעבר, בראש הרכב שלושת השופטים שינהלו את משפטו של ראש הממשלה תעמוד השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, ולצידה יהיו השופטים משה בר-עם ועודד שחם. השופטת פרידמן-פלדמן ישבה בהרכב שהרשיע את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בקבלת דבר במרמה ובהפרת אמונים בפרשת טלנסקי. בסיבוב השני של משפטו, היא זכתה לביקורת פנימית לאחר שכתבה כי הייתה מרשיעה את אולמרט גם בסיבוב הראשון, בניגוד לחבריה שזיכו אותו. השופט שחם, שנחשב מומחה בתחום הגבלים עסקיים, היה בדעת מיעוט בתיק צחי הנגבי וחשב שיש להרשיעו, אולם לבסוף נפסק כי יש לבטל את האישום מטעמי הגנה מן הצדק.