ועדת הכנסת תומכת בחסינות מהותית לחיים כץ

ועדת הכנסת תומכת בחסינות מהותית לחיים כץ
16 חברי כנסת הצביעו בעד, ועשרה נגד בשתיים משלוש העילות • הדיון יעבור כעת למליאה • השר לשעבר אמר לכאן חדשות לאחר הדיון: "אני חושב שהתהליך הזה לא היה צריך להיות"
מחבר אמוץ שפירא מחבר אמוץ שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
חיים כץ בדיון החסינות בוועדת הכנסת
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ועדת הכנסת הצביעה היום (שלישי) בעד מתן חסינות מהותית לחבר הכנסת חיים כץ מהליכוד המואשם במרמה והפרת אמונים בפרשת המניות. הדיון בנושא יעבור למליאת הכנסת, וההחלטה תקפה לכנסת ה-22.


חברי הוועדה הצביעו על כל אחת משלוש העילות לבקשת החסינות בנפרד. בהצבעה על העילה הראשונה 16 חברי כנסת הצביעו בעד מתן חסינות, 10 הצביעו נגד ו-4 נמנעו. על העילה השנייה, לפיה כתב האישום נגד כץ הוגש על ידי היועץ המשפטי לממשלה שלא בתום לב, רוב חברי הוועדה הצביעו נגד. 17 חברי כנסת הצביעו בעד העילה השלישית.

תמכו בבקשת החסינות המהותית: יואב קיש, ניר ברקת, מיקי זוהר, שלמה קרעי, קרן ברק, מיכל שיר, אופיר כץ, קטי שטרית (הליכוד), מיכאל מלכיאלי, משה ארבל (ש"ס), איילת שקד, אופיר סופר (הימין החדש), יוליה מלינובסקי, עודד פורר (ישראל ביתנו), יעקב טסלר, אורי מקלב (יהדות התורה). התנגדו: אבי ניסנקורן, יואב סגלוביץ', יעל גרמן, אורית פרקש הכהן, איתן גינזבורג, קארין אלהרר (כחול לבן), מרב מיכאלי, רויטל סויד (העבודה גשר), עופר כסיף (הרשימה המשותפת), תמר זנדברג (המחנה הדמוקרטי). נמנעו: צביקה האוזר, מיכאל ביטון (כחול לבן), אחמד טיבי, מנסור עבאס (הרשימה המשותפת).

השר לשעבר אמר לכאן רשת ב לאחר הדיון: "יום מפרך. אני לא חושב שעברתי עבירות ואני חושב שהתהליך הזה לא היה צריך להיות. יחד עם זאת, אני מקבל את זה באהבה".

ככל הנראה תוגש עתירה לבג"ץ בעניין, אך בית המשפט לא צפוי לדון בכך לפני הבחירות, וייתכן שיעשה זאת בהרכב מורחב בשל מורכבות התיק. כמו כן, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לטעון שהחלטת הוועדה בעניין כץ משפיע על התיק שלו, ומחזקת את טענתו שיש לבטל את האישום נגדו בתיק 2,000 - בטענה שמדובר בחלק מפעולתו בכנסת.


פרקליטתו של כץ, עורכת הדין נוית נגב, אמרה בדיון כי אף שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אומר שאין לו כוונה ויומרה לשנות את נוהלי העבודה בכנסת הלכה למעשה, ישנה התערבות בעבודת הכנסת. היא הוסיפה כי הייתה התעלמות מהשאלה מהו עניין אישי, ומהשאלה מתי יש ניגוד עניינים ומתי יש חובת גילוי.

מנדלבליט אמר על כתב האישום נגד שר העבודה והרווחה לשעבר: "צריך להעמיד דברים על דיוקם. הפעולה לפי כתב האישום אינה רק חקיקת החוק, אלא מגוון פעולות ומצגים כוזבים שכללו הסתרה מכוונת. מדובר במרמה והפרת אמונים ברף הגבוה ביותר. איני מקל ראש בפעילות הגלומה בחקיקת חוק, ואני לא מתכוון להתערב בעבודה הסדירה של חברי הכנסת".

כץ התפרץ לדברי מנדלבליט: "אתה אומר פה דברים שלא היו ולא נבראו ככזה ראה וקדש. בנית סיפור דמיוני, אלף לילה ולילה. אני שומע דברים שלא היו. לא עשית שיעורי בית, לא חקרת, כי לא עניין אתכם. פגעת בבריאות שלי".

יו"ר הוועדה ח"כ אבי ניסנקורן ביקש מכץ לא להתפרץ, וזה השיב: "אתה רוצה שאני אשתוק. אני בן אדם, בן אדם ישר לא שיקרתי בחיים שלי ומילה שלי, היא מילה ופה עושים אותי שקרן". לאחר מכן עזב כץ את הדיון.


לאחר שחזר לדיון, שוב תקף כץ את היועץ המשפטי לממשלה: "נאמרים דברים שלא היו ולא נאמרו. יש בינינו מחלוקת מהותית ואני פגוע עד עמקי נשמתי מעצם הטענות כלפיי. אני סבור שבמקרה שלי טעית בענק. אך יחד עם זאת אני מאוד מכבד אותך ואת מוסד היועץ המשפטי לממשלה. אני שלם עם עצמי, ידיי נקיות".

הפופולריים