משפחותיהם של דין שושני וסתיו הררי, שנספו באסון המעלית לפני חודש, שיגרו היום (שני) מכתב התראה לפני תביעה לראש עיריית תל אביב רון חולדאי. מהמכתב, שפורסם לראשונה בתוכנית "כאן הערב" בכאן רשת ב, עלה כי העירייה התנהלה ב"רשלנות פושעת" בהיערכותה לסופה שפקדה את העיר ובהזנחה של דרום תל אביב.
עוד נכתב על ידי עורכי הדין ד"ר קובי קפלנסקי וחן גלעד: "אסון המעלית הוא תוצאה בלתי נסבלת של מחדלי העירייה, בשעה שהכתובת הייתה על הקיר. העירייה ידעה על הסופה הקרבה ותנאי מזג האוויר הצפויים, לא נקטה את הצעדים המתחייבים, והתרשלה באי-קיום 'נוהל סופה'. הבניין שניזוק הוא היחיד באזור שהעירייה התירה לבנות עם מרתף תת-קרקעי, אשר מהווה מלכודת מוות". בתוך כך, נפתחה היום מחדש "מנצ'וק", המסעדה שייסד דין שושני עם חבריו לפני כמה חודשים.
המשפחות צפויות לתבוע גם את מערך הכבאות ואת חברת המעליות בבניין. במקביל המשטרה טרם פתחה בחקירה פלילית נגד גורמים המעורבים באסון.
אסון המעלית | משפחותיהם של דין שושני וסתיו הררי דורשות מעיריית תל אביב להציג בפניהם את ממצאי תחקיר האירוע, ופרטים נוספים על ההתנהלות העירונית. נוסף לעירייה, המשפחות צפויות לתבוע גם את שירותי הכבאות, חברת המעליות בבניין וגופים נוספים@ittaishick #חדשותהערב pic.twitter.com/KrZpbom3ie
— כאן חדשות (@kann_news) 3 בפברואר 2020
מחדל אסון המעלית - דקה אחר דקה
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "ביום האסון קיימה העירייה נוהל סופה – על פי הנהלים. גם הבניין קיבל את כל ההיתרים הנדרשים. אין קשר בין התנהלות הגורמים העירוניים לטרגדיה הנוראה. מאחר שמתקיימת חקירת משטרה בנושא, אנו מנועים מלמסור פרטים נוספים".
בתוך כך, היום נפתחה מחדש מסעדת "מנצ'וק", ששושני היה השף והבעלים שלה. חברו של דין ומבעלי המסעדה, טדי רוזנבאום, סיפר בריאיון לתוכנית "ערב ערב" בכאן 11 על ההחלטה להמשיך בניהול המסעדה. "יש המון רגשות מעורבים. דין היה המלך של המטבח, כל פרט ופרט במסעדה קשור אליו", ציין רוזנבאום והוסיף: "בכל דקה שהמקום פתוח זה שלו, אין הנצחה חזקה מזה".
חודש לאחר אסון המעלית, שבו טבעו למוות דין שושני וסתיו הררי, נפתחה מחדש מסעדת "מנצ'וק", ששושוני היה השף והבעלים שלה. טדי רוזנבאום, חברו של דין ומבעלי המסעדה: "כל דקה שהמקום פתוח זה שלו, אין הנצחה חזקה מזה" @urildorl #ערבערב pic.twitter.com/rtYivMxGIK
— כאן חדשות (@kann_news) 3 בפברואר 2020