העתירה בעניין הטלת הרכבת הממשלה: בג"ץ קיבל היום (חמישי) את בקשת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לדחות את הגשת עמדתו על האפשרות שראש הממשלה בנימין נתניהו ירכיב ממשלה. בהתאם להחלטת בג"ץ בדיון ביום שלישי, אם לדון בעתירה עצמה – מנדלבליט יידרש להגיש את חוות דעתו.
כאמור, היועץ המשפטי לממשלה ביקש מוקדם יותר היום לדחות את הגשת עמדתו לבג"ץ. בית המשפט העליון כבר הודיע כי יקיים דיון בעתירה ביום שלישי הקרוב, בהרכב של שלושה שופטים בראשות הנשיאה אסתר חיות. אך מאחר שמדובר בדיון בצו על תנאי – כלומר, סוג של דיון בשאלה אם בכלל אפשר לדון בנושא הרכבת הממשלה ואיך – ביקש מנדלבליט שיינתן לו זמן משמעותי יותר להגשת עמדתו בשל מורכבות ורגישות הנושא.
במשך תקופה נטיית היועץ הייתה שלא לגבש עמדה בסוגייה אם נתניהו יכול להרכיב ממשלה למרות האישומים, זאת משום שלטענתו הייתה השאלה תאורטית. אולם בעקבות עתירה שהגישו שורה של אנשי אקדמיה, היי טק וקהילת הביטחון היועץ שקל לפרסם את עמדתו, השאלה הייתה לגבי מתי. בינתיים התקבלה החלטה בבג"ץ לדון בפני שלושה שופטים. השופט גרוסקופף קבע שעמדת היועץ תוגש לפני הדיון.
הדיון, כאמור, יתקיים ביום שלישי בצו על תנאי. הוצאת צו על תנאי משמעה שהמשיבים (במקרה הזה – היועץ המשפטי לממשלה) צריכים לנמק, להסביר את הצעדים שלהם. אם בג"ץ יחליט שהוא דן בנושא, היועץ יגיש את עמדתו בסוגיית הרכבת הממשלה. מנגד מנדלבליט רק מבקש יותר זמן. ההערכה היא שאם בג"ץ לא דוחה את העתירה – מנדלבליט יגיש עמדתו.
"בנסיבות אלה", נכתב בהודעה מטעם היועץ, "וכל עוד לא התקבלה הכרעה כאמור, היועץ המשפטי לממשלה סבור שאין בסיס משפטי לחייבו להגיש עמדה מטעמו לגופם של דברים, כפי שמבקשים העותרים, טרם קיום דיון בעתירה, וללא הוצאת צו על תנאי ולאחר מכן צו מוחלט". בנוסף, מנדלבליט כבר ביקש מבג"ץ לדון בסוגיה בהרכב מורחב.
את נתניהו צפויים לייצג בדיון בעתירה עורכי דינו הפרטיים. לאחר הודעת בג"ץ כי בכוונתו לדון בעתירה, ראש הממשלה העביר מסר לחברי הכנסת של הליכוד ובו ביקש לא לתקוף באופן ישיר את שופטי בית המשפט העליון. קודם לכן צייץ נתניהו בטוויטר: "בדמוקרטיה מי שמחליט מי ינהיג את העם – זה העם, לא אף אחד אחר. אחרת זה פשוט לא דמוקרטיה".