מנהל מחלקת היבוא ברבנות הראשית הרב יצחק כהן ארזי תועד מקבל מעטפות כסף במזומן מיבואני מזון, שדרשו אישורי כשרות למוצרים. כך נחשף הבוקר (רביעי) בכאן רשת ב. מדובר בשורה של תיעודים שנמצאים בידי המשטרה, ועומדים במרכז תיק שוחד חמור, שבמסגרתו התגלה חשד כי ארזי, שהיה הסמכות הבלעדית לאשר כשרות למוצרי מזון המיובאים לישראל, קיבל שוחד במשך שנים מיבואנים. הרב ארזי נעצר כבר לפני כשנה, ובקרוב צפויה הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום.
בסרטון מיוני 2018 נראה אחד היבואנים מכניס לרכבו של הרב ארזי מעטפת כסף דרך חלון הרכב. לאחר מכן הרב פותח את המעטפה וסופר שטרות של כסף. בסרטון אחר מאותו חודש, ניתן לראות יבואן נפגש עם ארזי, ומעביר לו חבילת שטרות שהוא מכניס לכיס חולצתו של הרב. היבואן שואל את ארזי אם הוא קיבל גם צ'ק לחתונה של בנו ומוסיף: "אתה צריך עוד משהו". אחר כך השניים משוחחים על אישורי כשרות למוצרי היבואן.
בתיעוד אחר ניתן לראות את מנהל מחלקת היבוא ברבנות מגיע לעסק של אחד היבואנים, ומעמיס משם פירות וירקות לפני אירוע משפחתי. מעקבים אחר הרב גילו כי אחרי שיצא ממשרדי יבואנים או נפגש עמם, ביצע קניות במזומן ברשתות שונות או שילם על שירותים. בין היתר, ארזי עומת בחקירתו כי אחרי פגישה עם יבואן - שילם 3,000 שקל לאדם שבנה גדר סביב ביתו.
שחיתות במערך הכשרות בירושלים?
בכל חקירותיו שמר הרב על זכות השתיקה. חלק מהיבואנים העידו כי הכספים הועברו בשל בקשתו של ארזי לתרומות לעמותת נזקקים של אשתו. אלא שבחקירה התגלה כי לאשתו אין כל עמותה. הפרקליטות צפויה לקבל בקרוב שמות של עשרה יבואנים שמעורבים בפרשה, ושחלקם טענו כי סברו שהם מעבירים סחורות לתרומות בהיקפים קטנים.
אחד מהיבואנים טען בחקירה כי במשך 4-3 שנים מסר לארזי סכום של 500 שקלים במזומן בכל פעם שהם היו נפגשים בנוגע לאישורי כשרות. אחר העיד כי התשלומים החלו לפני שמונה שנים, ובכל פעם מסר 1,500-1,000 שקלים. צ'קים שקיבל הרב מיבואנים גם כן התגלו כשיטה להעביר כספי שוחד לכאורה. אחד מהצ'קים היה לפקודת רשת מזון, וצ'ק אחר לפקודת חנות כסף בבני ברק – מאחורי הצ'קים היה כתוב "ארזי".
באחת החקירות הטיח החוקר ברב: "אני אומר לך שאתה מקבל שוחד מיבואנים שונים, בין היתר כפי שהראתי לך עכשיו את היבואן הזה. אתה מקבל ממנו כסף מזומן, כספי שוחד, התמורה היא יחס מועדף. אתה מקדם אותם בתור, לא מעכב את האישורים, מדבר עם משגיחים, סוגר להם עניינים מול חברות כשרות בין-לאומיות".
באחד המקרים עלה חשד כי במסגרת יחסי השוחד הרב נתן לכאורה אישור לכשרות מזויפת. גם לדברים אלו סירב ארזי להגיב בחקירה.
עו"ד גיל פרידמן, המייצג את ארזי: "היינו בשימוע בפרקליטות. הצגנו את כל הטענות שלנו – הבסיס שלהן הוא שכל כסף שהתקבל הלך למשפחות נזקקות, כולל תצהירים של אנשים שקיבלו את אותם דברים שהרב ארזי לקח כדי לתת לאותן משפחות נזקקות. אני מקווה שהפרקליטות בסופו של דבר תמצא לנכון שאין בעבירות האלו עבירות שוחד".