גורמים במערכת אכיפת החוק הביעו חשש כי פרסום כתבי האישום בפרשת הצוללות יגרום לכך שראש המועצה לביטחון לאומי בעבר, אבריאל בר יוסף ומפקד שייטת 13 לשעבר, שי ברוש, לא ימהרו לחזור לארץ ויגרמו לעיכוב בפרשה הרגישה. כך פרסם הערב (שישי) פרשננו מרדכי גילת בתוכנית "השבוע" בכאן 11. שמם של השניים לא נכלל בשמות שפורסמו ובפרקליטות החליטו לפרסם את ההחלטה להעמידם לדין כשהם יהיו בישראל.
האישומים בפרשת הצוללות | פרשננו מרדכי גילת ב-#השבוע: בפרקליטות לא פרסמו את כתבי האישום נגד אבריאל בר יוסף ושי ברוש מחשש כי השניים לא יחזרו ארצה מחו"ל. הפרקליטות שוקלת להגיש כתבי אישום נגד כמה חשודים נוספים בהם עו"ד דב הירש pic.twitter.com/BmQD3ozUQk
— כאן חדשות (@kann_news) 6 בדצמבר 2019
את החשש של גורמי האכיפה שללו גורמים אחרים באותה מערכת: "אין ולא היה חשש אמיתי שזה יקרה כי כולם זוכרים מה קרה לשופט המחוזי בדימוס, דן כהן, שקיבל שוחד כדירקטור בחברת החשמל והסתתר כמה שנים בפרו".
בנוסף לשבעת החשודים ששמם פורסם, שוקלת הפרקליטות להגיש כתבי אישום נגד כמה חשודים נוספים בהם עורך הדין דב הירש. על פי ממצאי החקירה, אחד מתשלומי השוחד של מיקי גנור לדוד שרן, ראש המטה לשעבר של השר יובל שטייניץ ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, הועבר באמצעות שק לפקודת מקורבו של שרן, עורך הדין הירש בסכום של 35,400 שקלים. התשלום הוסווה באמצעות חשבונית כוזבת בגין "מתן ייעוץ משפטי".
החשוד בפרשה מודי זנדברג פנה גם לצבי האוזר במסגרת תפקידו כמזכיר הממשלה
בהשבוע פורסם עוד כי יו"ר קרן היסוד לשעבר מודי זנדברג, החשוד בקבלת שוחד, פנה בענייני עסקאות הצוללות וכלי השיט גם לצבי האוזר, במסגרת תפקידו כמזכיר הממשלה. על פי ממצאי החקירה, עשה זאת בזמן שהיה יו"ר קרן היסוד תוך ניצול תפקידו לקדם אינטרסים של החברה הגרמנית טיסנקרופ.
האישומים בפרשת הצוללות וכלי השיט | מודי זנדברג החשוד בפרשה פנה גם לצבי האוזר במסגרת תפקידו כמזכיר הממשלה@Roi_Yanovsky #השבוע pic.twitter.com/wGYEdrGR9X
— כאן חדשות (@kann_news) 6 בדצמבר 2019
נוסף להאוזר, פעל זנדברג גם מול בית הנשיא, מול המזכיר הצבאי של בית הנשיא - תא"ל חסון חסון. כמו כן, במסגרת פעולותיו בשביל טיסנקרופ, פעל לקיים פגישות בין מנהל לשכת ראש הממשלה אייל חיימובסקי מבלי שעודכן כי גנור אמור להגיע לפגישה. בפגישה הראשונה הסתיר זנדברג מחיימובסקי כי גנור יגיע לפגישתם בעניין.
זנדברג טען בחקירה שנתן ייעוץ כאדם פרטי ואין כל בעיה חוקית עם זה, וכי הוא בעל היכרות וקשרים עם האנשים בלי קשר לתפקידו בקרן היסוד. עוד טען כי הוא כלל לא השתמש במעמדו כיו"ר הקרן.
טענת ההגנה של מרום: פער זמנים גדול בין המעשים שמיוחסים לבין השוחד לכאורה
פרסום נוסף בתוכנית השבוע מעלה את טענת ההגנה המרכזית של האלוף במילואים אליעזר מרום, שהיה מפקד חיל הים. מרום טען שיש פער זמנים גדול בין המעשים שמיוחסים לו בכתב החשדות לבין השוחד שקיבל לכאורה. על פי כתב החשדות, מרום תמך במועמדותו של גנור לנציג טיסנקרופ בשנת 2009 ואילו חוזה הייעוץ שקיבל מגנור נחתם רק בשנת 2014.
האישומים בפרשת הצוללות וכלי השיט | טענת ההגנה המרכזית של האלוף במיל' אליעזר מרום: יש פער זמנים גדול בין המעשים שמיוחסים לו בכתב החשדות לבין השוחד שקיבל לכאורה@tshpitsen #השבוע pic.twitter.com/6APfB2RId4
— כאן חדשות (@kann_news) 6 בדצמבר 2019
אתמול פרסם פרקליט המדינה שי ניצן את החלטתו על הגשת כתבי אישום בפרשת הצוללות, שבה נחקר חשד להטיית מכרזים לרכש צוללות וספינות סער מחברת טיסנקרופ הגרמנית. כפי שפורסם בכאן חדשות, ההחלטה כוללת הגשת כתב אישום כפוך לשימוע נגד רובם המכריע של החשודים בפרשה בגין שוחד.
לאחר התלבטות, הוחלט בפרקליטות לכלול בכתב האישום את עורך הדין דוד שמרון, אך הוא לא יואשם בשוחד וקבלת דבר במרמה – אך כן בהלבנת הון. כאמור, טרם נמסרה החלטה בעניינו של אבריאל בר יוסף.