פרשת הטרדת העד פילבר: עד נוסף בתיקי נתניהו קיבל מכתב שנוגע לעדותו והתלונן על הטרדה. במכתב נטען בין היתר כי הוא מונע ממניעים פוליטיים. כותב המכתב זומן לחקירה בחשד להטרדת עד. כך פורסם הערב בחדשות השבוע בכאן 11.
החשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר – פרטים חדשים: עד נוסף בתיק 4000 התלונן על הטרדה בעקבות מכתב שקיבל. הכותב נחקר בחשד להטרדת עד
— כאן חדשות (@kann_news) 1 בנובמבר 2019
הדיווח של @Roi_Yanovsky ב-#חדשותהשבוע pic.twitter.com/LCTU87Hzq6
בתיקי האלפים מעורבים עדים עם פרופיל ציבורי גבוה, ובגלל זה קיים קשר קשר רציף איתם וזו הסיבה לגרסת גורמי האכיפה שכל דיווח נחקר. בסוגית הטלפונים - בפרקליטות ובמשטרה מודעים לעובדה שפעלו לחיפוש בטלפונים בניגוד לפסיקה ולנהלי המשטרה. השבוע בוצע חידוד נהלים, אך לצד זה כל גורמי האכיפה שמעורבים בתיק סבורים שמדובר בתיק של עבירה פלילית, ולא מקבלים את הטענה שמדבר בחלק מקמפיין, מכיוון שמדובר ברכב שהגיע עד לפתח ביתו של עד מדינה. לכן, אומרים גורמי האכיפה, כששופט, בבוא היום, ידון בעניין ויראה את החקירות המצולמות, הפגמים לא ייפגעו בתיק.
מנגד עיקר הטענות המשפטיות שעוד יעלו מצד יועצי ראש הממשלה מתבססות על כך שהחקירה מתעלמת מההקשר של האירוע: ב-27 באוגוסט התפרסמו תמלילי פילבר עד המדינה. הסיפור הפך להיות חלק מרכזי בקמפיין הבחירות משני הצדדים - והקמפיין של ראש הממשלה הגיב לכך. לכן, טוענים יועצי ראש הממשלה, אם קריאה ברמקול ברחוב כשפילבר איונ בבית, למשך כמה דקות כדי להפיץ סרטון קמפיין זו הטרדה, אז כל מאמר נגדו על רקע עדותו יכול להיות הטרדה – ומכאן הטענה לאכיפה בררנית.
למרות כשלים שהצביע עליהם השופט בדיון בבקשת המשטרה לאשר עיון בטלפונים הסלולריים של יועצי נתניהו יונתן אוריך ועופר גולן, הבקשה אושרה ונקבעה ליום חמישי בשבוע הבא על מנת לאפשר לשניים לערער על ההחלטה. בעקבות העיון במכשירי היועצים בניגוד לכללים, נעשה חידוד נהלים במשטרה.
כל גורמי האכיפה סבורים שיש חומר המבסס חשד לעבירה פלילית מצד היועצים, ובפרקליטות מאמינים שהפגמים שעליהם הצביע השופט בדיון לא יפגעו בתיק.
בדיון בערעור יטענו סנגוריהם של היועצים כי זכויותיהם נפגעו מכיוון שהשופט לא אפשר עיון באותה קבוצה משטרתית שכונתה "השלמות 4000". עוד שוקלים לטעון טענה חדשנית, שלפיה חלים חסיונות על כל הכלול בטלפונים שלהם ועל כן לא ניתן לעיין בהם. הטענה היא לחיסיון עיתונאי, למרות שאינם עיתונאים - בגלל התכתובות עם גורמי תקשורת, וחיסיון עו"ד-לקוח - בשל התכתובת עם עורכי דינו של רה"מ בנושאים משפטיים. ייתכן שהתיק הזה יגיע עד לבית המשפט העליון, והמטרה של המעורבים היא למקד את הדיון בסוגיות הזכויות שנפגעו ולא בחשדות.
חקירת הטרדת עד המדינה | הנימוק החריג של יועצי ראש הממשלה - צפויים לטעון לחיסיון עיתונאי, למרות שאינם עיתונאים - שמונע לטענתם את העיון במכשיריהם. הדיווח של @almog_tamar ב-#השבוע pic.twitter.com/pXq33CC9Jv
— כאן חדשות (@kann_news) 1 בנובמבר 2019
עורכי דינם של אוריך וגולן פנו היום ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בדרישה לעצור את החקירה נגדם ולסגור את התיק בעקבות "שורת כשלים בלתי חוקיים שבהם כבר הודו המשטרה והפרקליטות". פנייה זו הוגשה ליועץ בטרם הגישו הפרקליטים ערעור לבית המשפט המחוזי.
כמו כן נמסר כי הפרקליטים דרשו לפתוח בבדיקה מיידית, לאחר שהמשטרה הודתה בקיומה של הקבוצה הפנימית ״השלמות 4000״, לרבות בחינת החומר שהוקלד לקבוצה באופן בלתי חוקי במהלך החקירה. אתמול בית משפט השלום בתל אביב קיבל את בקשת עורכי הדין של יועצי ראש הממשלה לעכב את ביצוע ההחלטה לאפשר את ביצוע החיפושים בניידים לפחות עד יום חמישי הבא.
שלשום אישר השופט עלאא מסארווה למשטרה לבצע "חיפוש כירורגי" בטלפונים תחת פיקוח משפטי צמוד. יחד עם זאת, השופט מתח ביקורת על התנהלות החקירה, וקיבל את הטענה כי נפלו פגמים בהתנהלות המשטרה במהלך חקירת החשודים, כשהחיפוש והתפיסה של הניידים בוצעו בלי שיהיה צו מיוחד מראש. בנוסף, עבר זמן רב בין התלונה לבין החקירה.
עוד ציין השופט כי דרישת החוקרים מעופר גולן לחזור לרכבו ולהביא את הנייד מוכיחה שתוכנית החקירה כללה חדירה לנייד. לצד זאת, השופט קבע כי ההתנהלות של החוקרים מעלה שלא מדובר בפגיעה מכוונת או בחוסר תום לב, והצווים חיוניים לחקירה.