הליך השימוע לראש הממשלה בנימין נתניהו החל הבוקר (רביעי) במשרד המשפטים בירושלים. בשעה וחצי הראשונות הציג עורך הדין רם כספי את הטיעונים הכלליים, לאחר מכן החל עורך הדין יוסי אשכנזי לטעון בתיק 4000 (פרשת בזק). אחרי שסיים את נאום הפתיחה, עו"ד רם כספי עזב את משרד המשפטים, וביציאתו מהדיון אמר ש"היה מעולה". הוא הוסיף: "ההתרשמות מהתביעה היא שהם באים בלב פתוח ובנפש חפצה".
הליך השימוע נפתח בנוכחות עשרה עורכי דין מטעמו של ראש הממשלה, ששוטחים את טיעוניהם בפני היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה שי ניצן והמשנה לפרקליט המדינה עו"ד ליאת בן ארי. הטיעונים בתיק 4000 יימשכו גם מחר. בשבוע הבא יישמעו הטיעונים בתיקי 1000 ו-2000.
עורכי הדין רם כספי ועמית חדד, הבוקר (צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90; כפיר סיון)
"נושא החנינה או עסקה לא עלה", כך אמר הבוקר כספי, מצוות ההגנה של נתניהו, בכניסתו לפתיחת הליך השימוע. עו"ד עמית חדד, גם הוא מצוות עורכי הדין של רה"מ, הוסיף: "אנחנו הולכים להציג גם את הראיות שכולם מכירים וגם ראיות חדשות".
עו"ד כספי הוסיף כי יש לו אמון מוחלט ובלתי מסוייג "לא רק במערכת המשפט בישראל, אלא גם באלה העומדים בראש מערכת האכיפה, ובראשם פרקליט המדינה והמשנה לפרקליט המדינה". עו"ד חדד הוסיף "אנחנו בטוחים שכשנסיים את הדברים שלנו לא יהיה מנוס מלסגור את התיק. אנחנו בטוחים שהתיקים האלו חייבים להיסגר".
"הדרך היותר בטוחה כשבאים לשימוע היא לנסות להביא ראיות חדשות", כך אמר הבוקר המשנה לפרקליט המדינה לשעבר, עו"ד יהושע למברגר, בריאיון לתוכנית "קלמן-ליברמן" בכאן רשת ב. עו"ד למברגר, השתתף מתוקף תפקידו בעשרות רבות של שימועים, בהם של פוליטיקאים רמי דרג דוגמת רה"מ לשעבר אהוד אולמרט, נשיא המדינה לשעבר משה קצב וח"כ אביגדור ליברמן.
בהתייחסו להליך השימוע לראש הממשלה בנימין נתניהו שמתקיים הבוקר, אמר עו"ד למברגר כי פרקליטיו של ראש הממשלה "יצטרכו להביא משהו חדש או לשכנע את התביעה שיש כאן סיפור אחר". לדברי עו"ד למברגר היו תיקים בהם הפרקליטות שינתה את עמדתה "בין אם בעקבות הצגת טיעון משפטי ובין אם בהצגת טיעון ראייתי". "היו מקרים בהם כתבי אישום התבטלו או שונו באופן קיצוני בעקבות הצגת ראיה או ראיות חדשות", הוסיף.
הסיפור עם תיק 4000 - האזינו להסכת בכאן רשת ב
"השאלה היא לא בטענה הכללית, אלא בפרטי הראיות" חידד עו"ד למברגר, והוסיף כי לא מדובר בדבר פשוט כי "לא תמיד יש ראיות חדשות". לדבריו, במידה ומוצגת ראיה חדשה, הפרקליטות יכולה לבצע השלמת חקירה, ובמקרים מסויימים לשנות את כתב האישום באופן שהוא מדוייק יותר לראיות.
האזינו לריאיון עם עו"ד יהושע למברגר בכאן רשת ב
"כתבי אישום צומצמו ואפילו בוטלו במסגרת של שימועים", כך אמר מוקדם יותר הבוקר השופט בדימוס פרופ' עודד מודריק בריאיון לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. כתקדים למקרה הוא הציג את כתב האישום שהמליץ להעמיד לדין את האלוף במיל' עמירם לוין בעקבות אסון צאלים ב. "אחרי שימוע כתב האישום הזה בוטל עם חוות דעת באותו אורך למה לא להעמיד אותו לדין", סיפר השופט מודריק.
בהתייחסו לעניין בקשת ראש הממשלה להעביר את השימוע בשידור חי, אמר מודריק כי בקשת נתניהו היתה לגיטימית. אולם, מודריק הוסיף כי "שימוע שנעשה באופן פומבי - ספק אם הוא שימוע יעיל". לדבריו, שימוע הוא מעין משא ומתן, ומשא ומתן מטבעו לא צריך להיעשות לעיני כל.
האזינו לריאיון עם השופט בדימוס עודד מודריק בכאן רשת ב