מות הפועל הסיני: הותר לפרסום - הקבלן רמי שבירו חשוד בגרימת מוות ברשלנות

מות הפועל: רמי שבירו חשוד בגרימת מוות ברשלנות
שבירו נעצר ביום חמישי עם 4 ממנהליו בחשד שהובילו לנפילתו של הפועל מגובה של 9 קומות, בעת שביצע עבודות להסרת פלטות מתכת. בחברה שלו הטילו את האחריות על הפועל עצמו, מכיוון שלטענתם עבד מחוץ לשעות העבודה ולכן הנפילה היא על אחריותו
מחבר רועי ינובסקי ואסף פוזיילוב מחבר רועי ינובסקי ואסף פוזיילוב
Getting your Trinity Audio player ready...
אתר בנייה בהרצליה, ניידת משטרה
צילום: צילום: דוברות המשטרה

הקבלן רמי שבירו הוא החשוד בגרימת מוות ברשלנות של הפועל הסיני בשבוע שעבר באתר הבניה בהרצליה - כך פורסם הבוקר (שני). שבירו, הבעלים של חברת "רמי שבירו" נעצר ביום חמישי יחד עם ארבעה ממנהליו, בחשד שליקויי בטיחות חמורים באתר שלו הובילו לנפילתו של פועל מגובה של תשע קומות, בעת שביצע עבודות להסרת פלטות מתכת.

הקבלן שוחרר למעצר בית ביום שישי אחר הצהריים. בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות כי בחברה של שבירו הטילו את האחריות על הפועל עצמו, מכיוון שלטענתם עבד מחוץ לשעות העבודה ולכן הנפילה היא על אחריותו. התאונה התרחשה בשעה 06:53 בעוד שהאתר נפתח לעבודה בשעה 07:00 בבוקר. בחברה טענו שמי שמבצע עבודות קודם לכן עושה זאת ללא אישור, ובניגוד לחוזה שנחתם עם החברה המעסיקה אותו. 

זהו ההרוג השישי השנה באתרי בנייה שבבעלות החברות של שבירו. ארבעת ההרוגים האחרונים היו בקריסת מנוף באתר בנייה ביבנה במאי האחרון.

בתוך כך, כתב אישום הוגש היום נגד יצחק בן חמו, בעלים של מפעל קטן בקריית גת, בגין גרימת מוות ברשלנות של פועל שנפל מגובה לפני כשלוש שנים. העובד, דהאר אבו זלאטה, עמד על גג איסכורית שנשבר ונפל מגובה תשעה מטרים לאחר שלא נקט באמצעי בטיחות. בן חמו טען כי שכר קבלן שהיה אחראי על העבודות בגג, והוא זה שהעסיק את הפועל שנהרג וכי לפועל ניסיון של עשרים שנה בעבודה בגובה. 

הפופולריים