בית משפט השלום בראשון לציון האריך בצהריים (חמישי) ביממה את מעצרם של קבלן וארבעה חשודים נוספים בגרימת מוות ברשלנות בתאונה שבה נהרג הפועל הסיני באתר בנייה בגליל ים. בעצורים גם שני מנהלי עבודה סינים. בהסכמת המשטרה והחשודים, מעצר החמישה הוארך עד מחר ב-16:00 אחר הצהריים, ואז הם ישוחררו למעצר בית בלי גישה לאמצעי תקשורת.
נציג המשטרה בדיון אמר כי "מהחקירה עולה שבאתר הבנייה מתקיים אקלים בטיחותי לקוי ורשלני. לא התקיימו נהלי בטיחות. זו מכת מדינה הנובעת מתרבות ארגונית לקויה. אנו סבורים שהתגבשה תשתית ראייתית נגד המעורבים המקיימים עילת מעצר"
עורך הדין אבי חימי, שמייצג את הקבלן, הדגיש בדיון כי מדובר "באחת החברות מהטובות בארץ - אלופה בבטיחות". לדבריו רק לפני שלושה שבועות התקיימה ביקורת באתר והסטנדט הבטיחותי על פי הביקורת היה גבוה.
בתאונה אתמול, שהייתה באתר של חברת "רמי שבירו", נפל פועל מסין בן 54 מגובה תשע קומות בעת שיצק בטון. בחברה התנערו מקבלת אחריות למקרה, בטענה כי הפועל שהה באתר הבנייה לפני השעה 07:00 בבוקר, המועד שבו נפתח רשמית לעבודה. לדבריהם, מי שנמצא באתר לפני זמן זה עושה זאת על אחריותו. עם זאת, פועלים נוספים עבדו באתר הבנייה באותו הזמן, וקיים ספק אם הפועל עבד על דעת עצמו בעת שנהרג ב-06:53. לאחר מכן עוכבו וזומנו לחקירה 10 עדים וחשודים.
זהו ההרוג השישי השנה באתרי בנייה שבבעלות החברות של שבירו. ארבעת ההרוגים האחרונים היו בקריסת מנוף באתר בנייה ביבנה במאי האחרון.