בית המשפט העליון יקיים ביום חמישי הבא דיון בעתירתו של עומר שאקיר, נציג הארגון "Human Rights Watch" שקרא לחרם על ישראל, שלא לגרשו מהמדינה. כך פורסם היום (חמישי) בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב. החלטה לגרש את שאקיר התקבלה על ידי משרד הפנים, בהמלצת המשרד לביטחון פנים בה נטען כי שאקיר מעודד חרם על ישראל.
שלושה בכירים במשרד החוץ לשעבר שלחו פנייה לבית המשפט העליון, ובה ביקשו להצטרף לעתירה כ"ידידי בית משפט" לצדו של שאקיר. במכתב שנשלח הזהירו השלושה: אילן ברוך, אלון ליאל ואלי ברבנביא כי "גירושו יפגע בתדמית ישראל בעולם ותהפוך תהפוך את מדינת ישראל לחברה בקבוצה מפוקפקת מאוד של מדינות לא דמוקרטיות שהרחיקו בשנים האחרונות את נציגי הארגון".
עומאר שקיר, פעיל "יומן רייטס ווטש", לכאן חדשות על החלטת המחוזי בירושלים לגרשו: "החלטה מזעזעת, נעתור לבג"ץ. מסר מזעזע של בית המשפט. מי שבסכנה היא נשמתה של ישראל"@eran_singer pic.twitter.com/vvVCzEby2z
— כאן חדשות (@kann_news) 16 באפריל 2019
השר לנושאים אסטרטגיים ולביטחון הפנים גלעד ארדן התייחס לבקשה ואמר: "עצוב ומבייש שדווקא מי שמונו לייצג את ישראל בעולם ולהגן על עמדותיה, מסייעים לפעיל BDS מרכזי להמשיך ולפגוע באזרחי ישראל".
ארדן הוסיף כי "אמנם מדובר בשגרירים לשעבר, אך כיום הם מייצגים רק את השמאל הקיצוני שמתעקש שלא להבין את מה שרוב העולם מבין - תנועת החרם היא אנטישמית ומתנגדת לקיומה של מדינה יהודית בכל גבול שהוא. הטיעון השקרי כנגד ההתיישבות ביו״ש הוא רק התחפושת כדי לפגוע בלגיטימיות של ישראל ולסייע לפלשתינים תומכי הטרור להצדיק את סרבנותם לכל תהליך מדיני".
לאור התיקון לחוק הכניסה לישראל, המאפשר למנוע מתן אשרת שהייה בארץ לפעילי חרם, המליץ השר ארדן לשר הפנים אריה דרעי שלא לאשר את המשך שהייתו של שאקר. ארדן העביר לדרעי את חוות דעת מקיפה אודות פעילות ה-BDS של שאקיר מהתקופה שקדמה להצטרפותו ל-HRW ועד היום.
דרעי קיבלת את חוות הדעת והודיע לשאקיר על ביטול האשרה שלו כבר בחודש מאי 2018 ושאקיר ערער עליה. היום, כאמור, דחה בית המשפט המחוזי את עתירתו והוא יגורש מישראל בתוך כשבועיים. שאקיר עתר לבית המשפט המחוזי בירושלים בחודש אפריל אך בקשתו נדחתה לאחר שנקבע כי הוא ממשיך לקרוא באופן פומבי לחרם על ישראל בה בעת שהוא מבקש שתפתח לו את שעריה.