ביהמ"ש הרשיע את עזרא סיידוף בהסדר טיעון: "נפגעתי משפחתית וכלכלית"

"נפגעתי משפחתית": בית המשפט הרשיע את סיידוף
הנאשם השני בפרשה הודה בקבלת דבר בנסיבות מחמירות וזיוף בידי עובד ציבור והורשע ע"י בית המשפט • נציגת הפרקליטות: הבאנו בחשבון לקולא את זה שסיידוף לא קיבל דבר לכיסו, אלא בשביל שרה נתניהו
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
עזרא סיידוף בבית המשפט בירושלים
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עזרא סיידוף, הנאשם השני בפרשת המעונות, הודה בכתב האישום נגדו במסגרת הסדר הטיעון שאושר הבוקר (רביעי) בבית משפט השלום בירושלים בגין חלקו בפרשה. על פי כתב האישום המתוקן, הוא מורשע בשלושה סעיפים של קבלת דבר, תוך ניצול טעות הזולת, בשל פעולתו לקבלת מימון הארוחות הפרטיות במעון הראש הממשלה. מכתב האישום המקורי הוסר האישום המתייחס לפרשת החשמלאי. הפרקליטות מבקשת להטיל על סיידוף 150 שעות שירות לתועלת הציבור, קנס של 10 אלף ש"ח ומאסר על תנאי. גזר הדין ינתן בחודש נובמבר.


"נפגעתי משפחתית וכלכלית", אמר סיידוף במהלך הדיון והוסיף כי בכוונתו לערער על התערבות הנציבות בהחלטה להשעות אותו מתפקידו. פרקליטו, עו"ד יהושע רזניק, טען כי מרשו הוכה בכיסו וכבודו נפגע במהלך פרסום הפרשה, כאשר בסופו של יום, כתב האישום המתוקן אינו מצביע על שחיתות וקלון.

עו"ד ג'ני אבני מפרקליטות מחוז ירושלים טענה כי סיידוף הוא עובד ציבור בכיר שאף הועלה לדרגת סמנכל במשרד רה"מ בתקופה הרלוונטית, ומתוקף תפקידו הכיר טוב את הנהלים החלים במעון רה"מ ונשא בניהול ההיבטים הלוגיסטיים בו. נציגת הפרקליטות הדגישה כי סיידוף לא יזם את ההוצאה, אלא נענה לבקשותיה והפצרותיה של שרה נתניהו שעמדה עליהן, אף שהוא הסביר לה שאין הצדקה לכך. הוא לא קיבל לידיו דבר, שכן כל ה-195 אלף שקלים שקיבל בעבירות הוא קיבל בעבור נתניהו.

ברקע החלטת נשיא בית המשפט לדחות את בקשת הפרקליטות לתקן את כתב האישום של שרה נתניהו, במהלך הדיון התפתח ויכוח שאף עלה לטונים גבוהים באשר להבהרה כי הארוחות שמומונו בכספי המדינה היו ארוחות פרטיות ולא רשמיות. עו"ד אבני הבהירה כי  לא מדובר בארוחות של אירוחים רשמיים שמוסדרים באופן אחר ומתנהלים בערוצים אחרים. שכן, אורחים רשמיים הם אורחים של המדינה ואורחים אלו אינם מוזכרים כלל בכתב האישום - מה שמוסכם על הצדדים. מבחינת הפרקליטות, אומרת אבני, מדובר בהבהרה שהיא למעלה מהנדרש.

פרקליטו של סיידוף ציין בתגובה כי נכון שאירוחים רשמיים ממומנים על ידי המדינה במלואם, אך ישנם אירוחים של עד 20 איש, המצויים על התפר בין רשמי לפרטי ולכן אין בהבהרה זו כדי לפגוע בנסיבה לקולא שמצא הנשיא בפרשה. לדברי עו"ד רזניק, צריך לקחת בחשבון אורחים רמי מעלה כאשר מדובר באירוחים.

לדברי נציגת הפרקליטות, "ההסדר מבטא לקיחת אחריות ויש לה משמעות רבה הן כלפי הנאשם עצמו והציבור. מדובר בתיק שאין בו קשיים ראייתיים והתיק היה נשמע שנים רבות. הסדר הטיעון מביא בחשבון גם את חלוף הזמן מביצוע העבירות, את גילו של הנאשם, את העדר הרישום הפלילי והמחיר ששילם הנאשם בניהול ההליך והרשאתו בדין. הנאשם פרש משירות המדינה בהגיעו לגיל פרישה לאחר שהיה מושעה מספטמבר 2015 עם הפתיחה בחקירה".

הפופולריים