ביחידת להב 433 של המשטרה הודיעו אחר הצהריים (ראשון) כי הסתיימה החקירה בפרשת טלגראס, וכי בימים הקרובים יוגשו כתבי אישום נגד 22 מעורבים. כמו כן יוגשו בקשות למעצר עד תום ההליכים. מייסד האפליקציה, עמוס דב סילבר, עדיין עצור באוקראינה ומתנהלים הליכים להסגרתו לישראל.
החקירה התנהלה על ידי להב 433 נגד מנהלי טלגראס, שייסדו תשתית לסחר בסמים באפליקציה טלגרם. על פי החשד נמכרו במסגרת פעילות הארגון בישראל סמים בשווי מאות מיליוני שקלים ובמשקל כולל של עשרות טונות.
לפי המשטרה, החשד המרכזי הוא כי החשודים, כל אחד לפי חלקו, היו מעורבים בעבירות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר ואספקה של סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, תיווך בעסקי סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט במסגרת ארגון פשיעה, ביצוע עבירות מס ועוד.
"חברי הרשת פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין, באופן מאורגן ושיטתי לאורך תקופה ארוכה, כשהם מצליחים לסחור בסמים מסוכנים מסוגים שונים בהם: קוקאין, MDMA ואקסטזי, בנוסף לכמויות עצומות של חשיש ומריחואנה", נמסר מהמשטרה. "לכל חבר בארגון תפקיד ייחודי וברור שנועד לקדם ולאפשר את פעילות הארגון, להגדיל את היקפי הסחר, להעניק שירות למשתמשים ולהגדיל את ההכנסה הכספית ובכך להגדיל את השכר אותו הוא מקבל בעבור פעילותו". עוד נאמר כי "השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים, תוך הסוואת מקור הכספים. על פי המידע שבידי החוקרים, הסמים המסוכנים סופקו באמצעות פלטפורמת טלגראס גם לקטינים".
עוד אמרו במשטרה כי הצליחו לחשוף את זהותם של חברי הארגון, שפעלו בעשרות קבצות לסחר, תיאום וניהול הארגון. בסך הכל, פעלו עשרות חברי הנהלה, אלפי סוחרים ורבבות משתמשים בטלגראס. החקירה התנהלה בשיתוף פעולה עם רשות המסים, מחלקת חקירות כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים, מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה והמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. כמו כן בוצעה פעילות עם שירות הביטחון באוקראינה, וגורמי אכיפה נוספים בארצות הברית וגרמניה.