בג"ץ קבע הערב (ראשון) כי על היועצת המשפטית של משרד המשפטים, עו"ד יעל קוטיק, לנמק בתוך שבוע לאיזה גורם בפרקליטות יש להעביר את תיק החקירה, לנוכח העובדה שהיא הסתיימה.
ההחלטה ניתנה בעתירה של התנועה לאיכות השלטון שדרשה לתת צו על תנאי לעו"ד קוטיק בדרישה לנמק מדוע לא להעביר את התיק ליועמ"שית לנוכח ממצאי החקירה.
בהוראתו, בג"ץ הביע הסכמה לכך שהתיק צריך להגיע לפרקליטות, ועו"ד קוטיק תצטרך להודיע מי הגורם בפרקליטות שלדעתה שצריך לטפל בתיק.
המשטרה הודיעה ב-3.2 כי הסתיימה חקירת פרשת הפצ"רית וכי המפכ"ל דני לוי הנחה להעביר את התיק ליועמ"שית משרד המשפטים. יועמ"ש המשטרה עדכן את יועמ"שית משרד המשפטים כי לא נמצאה מעורבות של כל גורם מחוץ לפרקליטות הצבאית בהדלפה או בטיוח.
לפי הודעת המשטרה, המפכ"ל נפגש עם ראש אגף חקירות ומודיעין ועם צוות החקירה, אשר סקרו בפניו את הממצאים. המשטרה גם מסרה כי: "בניגוד לפרסומים השגויים, המפכ"ל לא התערב בעבודת החקירה".
לפי המשטרה, המפכ"ל סבור כי יש לאפשר לגורם מקצועי בכיר נוסף, חיצוני למשטרה, לבחון את מכלול פעולות החקירה שנעשו. גורם כזה לא מונה עד כה, והנושא עדיין תלוי ועומד בבג"ץ.
