מנכ"ל רשות התעופה האזרחית, שרת התחבורה מירי רגב וגורמי הביטחון קיימו היום (רביעי) הערכת מצב בשל עצימות הירי לעבר ישראל בשעות האחרונות ולקראת מבצע השבת הישראלים ופתיחת המרחב האווירי שאמורים להתקיים במהלך הלילה. בתום הערכת המצב הוחלט להתחיל את מבצע השבת הישראלים כפי שתוכנן.
מוקדם יותר היום אישרה הממשלה במשאל טלפוני את מבצע "כנפי ארי" להשבת ישראלים השוהים בחו"ל, שלו יוקצו חמישה מיליון שקלים.
אתמול פורסם כי נתב"ג צפוי להיפתח כבר ביום חמישי לכשתי נחיתות מטוסים בכל שעה לאורך 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. לפי התוכנית, הטיסות יגיעו בתפוסה מלאה אחרי שייצאו מהארץ ריקות. בתור התחלה ינחתו בנתב"ג רק חברות ישראליות.
מ-6 בבוקר: השמיים נפתחים - וטיסות החילוץ יוצאות לדרך. מטוס ינחת כל שעה בנתב"ג, כ-10 אלף ישראלים יושבו בכל יום | @noam_goldberg1 עם העדכונים ולוחות הזמנים#חדשותהערב עם @talberman pic.twitter.com/33jLV1DSLi
— כאן חדשות (@kann_news) March 4, 2026
מנכ"ל רשות שדות התעופה שרון קדמי אמר כי נמל התעופה בן גוריון צפוי לקלוט בין שמונת אלפים לתשעת אלפים נוסעים ביום. "אם הכול יילך כשורה - נחזיר את כל הישראלים ארצה תוך שבוע עד עשרה ימים", הוסיף.
חברת "ארקיע" פרסמה הבוקר פרטים ראשונים על מערך טיסות ההשבה שהיא תפעיל מאירופה, ארצות הברית והמזרח.
בשלב הראשון, החברה תפעיל מערך של טיסות נכנסות בלבד שיגיעו מלרנקה, אתונה, רומא, דובאי, בנגקוק וניו יורק. בשלב הבא, תפעיל ארקיע "רכבת אווירית" של טיסות יוצאות ונכנסות מהיעדים הבאים:
אירופה:
- לונדון
- בוקרשט
- פראג
- בודפשט
- סופיה
- ברצלונה
- רומא
- פריז
- לרנקה
- אתונה
- בטומי
שאר העולם:
- ניו יורק
- בנגקוק
- דובאי
הלקוחות שיקבלו עדיפות לטיסות ההשבה הם אלו שטיסתם המתוכננת הייתה עם ארקיע. בכל אופן, הלקוחות שיעלו על טיסות ההשבה ייאלצו לרכוש כרטיס טיסה חדש - ויזוכו על ההפרש בין מחיר הכרטיס החדש למחיר הכרטיס המקורי שהם שילמו. המעוניינים לעלות על אחת מהטיסות מתבקשים להירשם באתר הייעודי של ארקיע לשם כך.
